Vaks kondiløber afslører professionel lampetyv

Designerindbrud: Opmærksom nabo afslørede designertyv, som havde flere lamper skjult på hjemadressen.

En opmærksom nabo opdagede tyveknægte, da der tirsdag var indbrud på Broagervej i Køge

Klokken 10.06 slog en mandlig kondiløber med bopæl i området alarm til politiet, fordi han havde overrasket to fremmede mænd i at stjæle en dyr lampe fra en adresse på Broagervej. De to mistænkte mænd var efterfølgende flygtet i en personbil, hvis nummerplade blev aflæst af den opmærksomme nabo. Det fortæller Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet kørte til Broagervej for at undersøge gerningsstedet, mens flere andre patruljer begyndte at lede efter flugtkøretøjet.

På Broagervej var en dyr udendørslampe blevet stjålet fra indkørslen af de to mistænkte, som den opmærksomme kondiløber havde fået øje på få minutter tidligere. Han havde undret sig over, at de to mænd i bil kørte ind på flere blinde veje i området, inden de standsede på Broagervej ved gerningsstedet. Da mændene steg ud af bilen, forsøgte de delvist at maskere sig, hvilket skærpede anmelderens opmærksomhed på deres gøremål, indtil mændene kort efter kom retur til deres bil med den stjålne lampe.

Fanget i bil

Eftersøgningen af flugtkøretøjet gav også et resultat, idet en patrulje fik kontakt med personbilen i Slimminge vest for Køge, hvor den blev standset uden dramatik.

I bilen befandt sig en 29-årig mand fra Rønnede som fører og en 31-årig mand fra Haslev som passager. Begge mænd blev anholdt, da politiet kunne se den stjålne lampe forsøgt gemt under tøj på bagsædet i bilen, som i øvrigt tilhørte en tredje person. Den 29-årige var frakendt kørekortet og måtte derfor ikke være fører af bilen, hvori politiet ud over lampen også fandt 0,41 gram kokain tilhørende den 29-årige.

Politiet foretog efterfølgende ransagninger hos den 29-årige og hos bilejeren uden at finde noget yderligere af politimæssig interesse, men hos den 31-årige fandt politiet flere dele fra formentlig flere andre lamper af tilsvarende type, som han netop havde været med til at stjæle i Køge.

De to anholdte blev sigtet for de forskellige overtrædelser af lovgivningen, men blev herefter løsladt efter en nøje vurdering af de fremkomne oplysninger i sagerne. Politiet arbejder nu videre med at efterforske, om den 31-årige kan mistænkes for yderligere tyverier af tilsvarende lamper andre steder.

Den forurettede er underrettet om sagen og vil aflevere overvågningsmateriale fra sin bolig til politiet som beviser i sagen mod de to sigtede.