Det var en lidt overraskende oplysning, der præsenterede sig, da Nihal Ocak for nylig begyndte at skrabe overfladen for informationer om ægtefælleforsørgede indvandrerkvinder. Kvinder, der ikke har krav på offentlige ydelser, og som ofte ikke har kontakt til uddannelsesinstitutioner eller arbejdsmarkedet.
Nihal Ocak havde nemlig antaget, at hovedparten af disse kvinder ville bo i kommunens sociale boligområder, men det var ikke tilfældet. De var tværtimod godt fordelt rundt i både villakvarterer og boligområderne, fortæller hun til DAGBLADET Køge.
Det er som sådan heller ikke afgørende for de forestående tiltag, som Nihal Ocak og Center for Dansk og Integration nu vil søsætte til glæde for »usynlige« kvinder af ikke-vestlig baggrund. Det afgørende er nemlig, at man med sine initiativer og aktiviteter skaber forløb, som passer til det enkelte individ. Og gerne så lokalt som muligt, fortæller Nihal Ocak, som er projektkoordinator for indsatsen.
– Vi skal rykke ud til boligområderne, og vi skal rykke ud til villaområderne. Det er meget vigtigt, at vi er opsøgende, og at vi er med til at motivere dem. Vores ambition er, at vi kan tilrette forløbene til den enkelte person, når vi har klarlagt kvalifikationer, færdigheder samt selvfølgelig, hvad kvinderne gerne selv vil opnå, siger Nihal Ocak.
Læs hele historien i lørdagens udgave af DAGBLADET Køge.