Militære køretøjer fylder motorvejene

Panserkøretøjer fra hele Danmark er i færd med at blive samlet på Køge Havn inden udskibning til Letland. Billedet er taget på motorvejen ved Køge. Foto: Presse-fotos.dk

Flere hundrede køretøjer og militært materiel er i denne weekend på vej fra kaserner og tjenestesteder over hele landet mod Køge Havn.

Her skal materiellet samles i et midlertidigt militære område, inden det hele i næste uge skibes ud og sendes afsted mod Letland.

Det betyder, at der vil være en øget, militær trafik igennem store dele af Danmark, når for eksempel Trænregimentet i Aalborg skal flytte køretøjer fra Nordjylland via Fyn til Køge. Selve kampbataljonen hører til i Slagelse.

Militære køretøjer på motorvejen ved Køge på vej mod Køge Havn, hvorfra de skal udskibes til Letland. Foto: Presse-fotos.dk

I marts lastede forsvaret også materiel på Køge Havn, der skulle videre til Letland.Foto: Tue Skals / Forsvarskommandoen

Danske styrke i Letland

Den danske styrke i Letland kommer til at spille en vigtig rolle i at sikre NATO’s østlige flanke ved at afskrække trusler og om nødvendigt besvare militær aggression mod vores allierede. Indsættelsen af danske soldater i Letland er en naturlig videreførelse af det samarbejde danske og baltiske soldater har haft i de seneste års internationale missioner og træning.

Det samlede danske bidrag vil bestå af omkring 750 soldater i form af enheder af en bataljonsværdi med nødvendige støttefunktioner. Det danske styrkebidrag vil indgå som en integreret del af den lettiske, mekaniserede infanteribrigade.