Supersygehuset: 400 dages fast arbejde uden ulykker

Hjælpen er mildest talt lige inde for rækkevidde, hvis der skulle ske et uheld på byggepladsen. Men i de 400 dage, hvor anlægsarbejdet og byggeriet af projekt Universitetssygehus Køge har stået på, har der ikke været så meget som bare én arbejdsulykke.

– Vi er stolte og glade. Det er resultatet af en fælles indsats på tværs af entreprenør, svende, bygge- og projektledelse, fortæller projektleder Karsten Landvad.

Der har været stor aktivitet på det 27 hektar store areal omkring hospitalet det seneste år, og derfor ville det ikke have været overraskende, hvis en ulykke var indtruffet.

– I alt er mere end 4.500 lastbillæs jord kørt til Køge Jorddepot. Vi har gravet el, vand, varme og fibernet i jorden. Vi har anlagt p-pladser, veje og åbnet ny hovedindgang, fortæller projektlederen.

Det går rigtigt stærkt med forvandlingen af Køge Sygehus til universitetshospital.

I går ankom de første kæmpe betonelementer til den kommende vidensbygning. En stor kran gik i gang med at dirigere elementerne på plads til den 4000 kvm. vidensbygning, som skal indeholde forskeningsareal, kontorer og konferencefaciliteter. Og i den første periode ved den færdige bygning også få funktion af klargøringscenter til et nye hospital.

Det er dermed første etape af et enormt byggeri, som nu er i fuld gang. Og med en mobil kran til de store betonplader, går det hurtigt fremad.

Projektleder Karsten Landvad fortæller til DAGBLADET, at man forventer af skallen til videncentrets stueetage er på plads inden jul, og at man så i starten af næste år tager fat på at bygge en etage på.

Efter planen skal bygningen stå indflytningsklar til oktober 2018.