Sundhedsplatform kan have kostet liv: Kræftramte fejlmedicineret

Foto: Elmer Madsen
Foto: Elmer Madsen
Foto: Elmer Madsen Elmer Madsen

Fejl i den kritiserede elektroniske patientjournal Sundhedsplatformen kan have kostet patient i Roskilde livet. Flere andre kræftramte har ikke fået nødvendig medicin. Det fremgår af en aktindsigt, DAGBLADET Roskilde har fået hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

Lidt over fire måneder efter, at Region Sjælland koblede sig på den omdiskuterede Sundhedsplatformen, fik fire overlæger på Hæmatologisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital så nok og klagede.

De har oplevet adskillige patientforløb, hvor fejl opstået i den elektroniske patientjournal Sundhedsplatformen havde medført meget kritiske situationer. Flere patienter med kræft i knoglemarv, lymfekirtler eller blod har fået forkert dosis eller for lidt medicin på grund af fejl opstået i den ny elektroniske patientjournal.

– Vi har henvendt os til Styrelsen for Patientsikkerhed, fordi vi oplever, at der er en frygtelig inerti (træghed, red.) vedrørende Sundhedsplatformen. Når vi indmelder problemer, bliver det ikke håndteret. Kemoterapi-delen af medicinmodulet i Sundhedsplatformen er behæftet med en stor risiko for fejlbehandling af patienterne med alvorlige konsekvenser, siger overlæge Morten Krogh Jensen til avisen.

Han oplyser, at afdelingsledelsen på sygehuset er orienteret om patientforløb med medicineringsfejl, og det er gået videre til sygehusledelsen.