Porcelænsmaling og perleplader er passé

Foto: Elmer Madsen, Lene Ploug Frederiksen
På Hastrupskolens sfo gør man en ære ud af at lytte til, hvad de unge og deres forældre ønsker, i håb om at fastholde dem i klubben. Det har blandt andet givet sfo'en et skur med rollespilsremedier, som kan benyttes året rundt. Billedet er fra en stor rollespilsturnering i samarbejde med Ellemarkskolens sfo i maj sidste år.
På Hastrupskolens sfo gør man en ære ud af at lytte til, hvad de unge og deres forældre ønsker, i håb om at fastholde dem i klubben. Det har blandt andet givet sfo'en et skur med rollespilsremedier, som kan benyttes året rundt. Billedet er fra en stor rollespilsturnering i samarbejde med Ellemarkskolens sfo i maj sidste år. Elmer Madsen

Det er ikke en tilfældighed, at Hastrupskolens sfo har fremgang i medlemstallet, både når det gælder de yngste og de ældste elever i klubben, mens tallene for især de ældste elever falder generelt i Køge Kommune.

Det vurderer sfo-leder Troels Clausen, der mener, at sfo'erne skal blive langt bedre til at videndele.

– Der er jo ingen grund til, at vi allesammen opfinder den dybe tallerken. Vi stiller gerne op, og fortæller de øvrige sfo'er, hvad der virker for os, og der er helt sikkert også steder, hvor vi selv kan lære noget.

Udmeldingen kommer efter en opgørelse fra Køge Kommune, der viser en generel nedgang på tilmeldte børn til skolefritidsordningen. Især blandt de ældste elever ses et fald i antallet af tilmeldte, som øges måned for måned efter folkeskolereformen.

– Det handler om at have fingeren på pulsen i forhold til, hvad de unge vil have. Man kan ikke længere drive en sfo med porcelænsmaling og perleplader. Den tid er passé, siger Troels Clausen.

Læs mere i DAGBLADET Køge, lørdag