Politikere prioriterer kystsikring og inviterer til borgermøde

På et borgermøde onsdag den 18. januar klokken 17.00 på Køge Rådhus skal sidste uges historiske stormflod evalueres, og alle interesserede borgere er inviteret. Foto: Hans Jørgen Johansen
På et borgermøde onsdag den 18. januar klokken 17.00 på Køge Rådhus skal sidste uges historiske stormflod evalueres, og alle interesserede borgere er inviteret. Foto: Hans Jørgen Johansen

Det er i dag præcis en uge siden, at den historiske stormflod skyllede ind over Køge og flere dele af Sjælland. I Køge har flere politikere efterfølgende ytret ønske om at sætte skub i planerne om en kystsikringen langs Køge Bugt. Et projekt, som der fortsat skal sættes penge af til.

Tirsdag eftermiddag mødtes Teknik- og Miljøudvalget i Køge, og her blev der blandt andet frigivet penge til det fortsatte arbejde med kystsikringen. En såkaldt anlægsbevilling på lige omkring en millioner kroner blev afsat i efteråret i forbindelse med Budget 2017 og skal dække rådgivning, analyser, skitsering og proces i forhold til projektet med kystsikring.

Det er på sin vis ikke noget nyt, og beløbet blev også sat af de tidligere år, men alligevel er arbejdet med kystbeskyttelse mod oversvømmelse nu endnu mere aktuelt, pointerer udvalgets formand, Mette Jorsø (V).

– Det er højaktuelt, så selvfølgelig er det vigtigt. Alle partier er enige om, at vi gerne ville prioritere det, fordi truslen lurer lige om hjørnet, siger hun.

Tirsdag besluttede udvalget også at invitere kommunens indbyggere til et borgermøde for at evaluere sidste onsdag og den historiske stormflod. Borgermødet finder sted onsdag den 18. januar klokken 17.00 på rådhuset.

– Borgerne får mulighed for at komme med deres personlige oplevelse, og hvad der kan drages nytte af fremadrettet, siger Niels Rolskov (EL), der er medlem af Teknik- og Miljøudvalget.

Han forventer også, at der på mødet kommer en status på, hvor langt man konkret er nået med arbejdet omkring kystsikringen.

Ifølge Mette Jorsø har politikerne også efterspurgt nogle tal på, hvordan stormfloden påvirkede Køge. Blandt andet i forhold til hvor meget stormfloden kostede kommunen, og hvor meget vand borgerne sparede.