Politiet efterlyser: Mænd i sorte frakker forsøger tricktyveri

Politiet efterlyser vidner til tricktyverier i Ølby og Tune.

Ølby: Politiet efterlyser vidner, som har set to udenlandske mænd, der er mistænkt for at stå bag flere tricktyverier i Ølby og Tune.

En 88-årig kvinde fra Tune anmeldte sidst på eftermiddagen, at hun omkring klokken 12.00 ved Netto på Tune Parkvej var blevet kontaktet af to mørkhårede og engelsktalende mænd, der begge var iklædt sorte frakker. De havde spurgt om vej til Roskilde, og i et ubemærket øjeblik var det lykkedes dem at stjæle den 88-åriges pung fra en indkøbspose. Tyveriet opdagede hun først, da hun var kommet hjem, så hvor de to mænd forsvandt hen, vides ikke, oplyser politiet.

Næsten samtidig fik politiet en anmeldelse om et forsøg på tricktyveri i Ølbycenteret i Køge. En 67-årig mand fra Køge var få minutter tidligere blevet antastet af to engelsktalende mænd, der oplyste at være fra Italien. Den ene havde samtidig fremvist et kort og spurgt om vej til nærmeste sygehus, mens den anden diskret begyndte at rode i den 67-åriges lommer. Han råbte op, hvorefter de to mænd tog flugten til fods.

Ifølge Midt- og Vestsjællands Politis beskrivelse er den ene mand 20-25 år gammel, 170-175 centimeter høj, kort sort hår og af udenlandsk udseende. Manden talte engelsk, han var iført og medbragte en sort plastikpose.

Den anden mistænkte er beskrevet på samme måde. Han medbragte et kort.

Personer, der har bemærket mændene enten i Tune eller i Ølby, må gerne kontakte politiet på telefon 114, lyder opfordringen fra Midt- og Vestsjællands Politi.