Petanque går sin sejrsgang i Herfølge

Oprindelsen er fransk, men aktiviteterne egner sig perfekt til den danske sommer og petanque går da også sin sejrsgang på TP Herfølges nye baner ved Herfølge Stadion, fortæller klubbens formand Mads Pedersen.

– Det sidste års tid har klubben rykket sig på mange parametre. Vi har efter flytningen til Herfølge Stadion oplevet en medlemsfremgang på 25 procent og har oplevet en stor fremgang på sponsorfronten, siger formanden.

På det sportslige har klubben en målsætning om oprykning til anden division. Holdet i Danmarkserien ligger i øjeblikket på andenpladsen og andetholdet ligger på andenpladsen i Regional ligaen – begge hold med store muligheder for det ønskede avancement, lyder formandens vurdering. Tredjeholdet ligger midt i rækken, men kan også med en god anden halvsæson spille sig helt frem i rækken.

– For alle tre holds vedkommende er der synlig spillemæssig fremgang i forhold til sæsonen før Corona. Det skyldes helt klart flytningen til Herfølge Stadion, da træningsmængden for de fleste er øget en del, vurderer han.

Klubben har en kæphest, der handler om at bidrage til, at flere kommer ud for at dyrke noget sport og få et liv og netværk – både for ældre og unge og øvrige hjemmegående. Kort sagt for alle.

– Derfor har vi startet et formiddags hold op i samarbejde med DGI om mandagen, hvor alle er velkomne uanset klubtilhørsforhold eller ej . Man betaler ti kroner pr. gang – og her er kaffe og småkager og socialt hygge og spil inkluderet i prisen. De ældste i øjeblikket er 80 og 84 år – den yngste er 19 år og det fungerer fantastisk. I øjeblikket møder et sted mellem 15 og 20 spillere op hver mandag formiddag klokken 11 og spiller til ud på eftermiddagen med stor entusiasme. Og der er stadig plads til flere, understreger Mads Pedersen.

Hvis nogle er interesserede i mandagsholdet kan de høre nærmere ved at kontakte tovholder og næstformand Marianne Gobjerg 20260744.

For syvende år i træk afholder klubben stævne på grusbanen ved Lyngvejens Stadion. Det sker i år fredag den 14. august klokken 9.30 til cirka 18.00. Med cirka 100 deltagere er stævnet efterhånden et af de fire-fem største stævner på Sjælland.

– Alt dette kan vi kun gennemføre, fordi vi har et fantastisk kammeratskab med et socialt samvær i klubben. Alle deltager og bidrager med stort engagement, siger Mads Pedersen, der også takker klubbens sponsorer.

Der er træningstider i klubben tirsdage og torsdage fra klokken 17 – eventuelt nye medlemmer er velkomne til komme og få nogle prøvetimer.