På cykel for alvor og sjov

Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER

Rishøjløbet tiltrak igen en god blanding af seriøse motionister familier med lyst til at ligge på hjul i et roligere tempo.

Fra morgenstunden lød der en snurren af smurte cykelhjul og veloplagte hilsner til holdkammeraterne, som efterhånden dukkede op.

– Der har vi jo kaptajnen, lød det fra en gruppe, der var ved at gøre sig klar til start som det første hold.

De skulle ud på den lange strækning, der gik over 82 kilometer i det på dagen meget sommerlige landskab på Sydsjælland.

Da det første hold hurtigkørere var sendt af sted på cykler, der ikke var så helt billige ud, kom løbets andre deltagere efterhånden til start.

Det gjaldt blandt andre otte-årige Amalie og hendes mor. Hun var på en flot pigecykel som hun havde fået et fødselsdagsgave for ikke så længe siden og nu ville de ud på 35-kilometers ruten.

– Min mand har cyklet med på den lange rute flere gange og nu fik vi også lyst til at prøve en tur. Vi er lokale og så er Rishøjløbet jo et godt sted at begynde. Vi tager det roligt og går bare efter medaljen for at have gennemført løbet, fortalte Eva Berg.

Rishøjløbet er arrangeret af Ølsemagle Motion og det tiltrækker altid mange hel eller halvseriøse cyklister, der vil med ud på ruten. Allerede tidligt på dagen havde de første 300 cyklister meldt sig til start, så det var en glad formand, der gik rundt og holdt styr på de mange frivillige, der gør løbet muligt.