Nyt tiltag: Jobdating på Køge Handelsskole

JOBSØGNING: I år kan EUX-elever og virksomheder mødes til jobdating på Køge Handelsskole i et nyt initiativ, der skal give eleverne en nem og tryg måde at få erfaring med jobsamtaler.

Nyt tiltag: Jobdating på Køge Handelsskole

KØGE: EUX-elever på Køge Handelsskole, der søger læreplads, har i disse dage en gylden mulighed for at komme til samtale med udvalgte virksomheder i trygge rammer på Køge Handelsskole.

Elev og virksomhed har femten minutter til at finde ud af, om de er et match, inden de kan vælge at mødes til en anden samtale ude i selve virksomheden.

– Det er første gang vi prøver konceptet af på Køge Handelsskole og det er en nem og tryg måde at få noget erfaring med jobsamtaler på, fortæller Peernille Buus, lærepladskonsulent på Køge Handelsskole, om det nye initiativ, som man kalder Jobdating.

En perlerække af virksomheder har sagt ja tak til at komme ud på skolen og få en snak med eleverne: Region Hovedstaden, Sygeforsikring Danmark, XL byg, Køge Kommune, Bilhuset Køge, JYSK, Cinas, BB Fiberbeton, Freja og Yousee, og det nye tiltag har vakt begejstring.

– Vi synes, at det var en super fin måde at blive introduceret til eleverne på inden endelig samtaler. Setup var rigtig godt og vi vil helt sikkert gerne deltage en anden gang, fortæller Helle Bitz fra Cinas.

Både virksomheder og elever sætter pris på det nye tilbud om jobdating på Køge Handelsskole. Foto: Peter Utke

Hos Region Hovedstaden hilser de ligeledes tiltaget velkomment: – Vi synes, det var en rigtig god og målrettet proces med et stærkt kandidatfelt, som vi fik lov til at tale med. Det er en proces som vi klart vil anbefale og forhåbentligt kan gøre mere af, da man i denne proces får en god mulighed for at hilse på eleverne i deres vante omgivelser og få en bedre fornemmelse af, hvilke kandidater der kunne være et godt match i det videre rekrutteringsforløb, siger Jane Grønholt Damgaard.

En klar fordel

En af de elever, der har taget imod tilbuddet og har været til samtale med flere virksomheder, er Annelie Skovdal, og hun kan klart se fordelen ved det:

– Det er en unik mulighed for at komme forrest i køen til en samtale og for at kunne skille sig ud fra mængden. Og så foregår det på skolen, hvor vi alligevel er hver dag, og det gør det endnu mere oplagt at være med, siger hun og opfordrer alle elever til at kaste sig ud i det.

Også Sofie Willeberg Bärentzen er glad for muligheden.

– Det var en ret god mulighed at få en elevplads på og lidt nemmere end at skulle sende en masse ansøgninger. Her fik vi muligheden for at møde virksomhederne på skolen, og det var i hvert fald mere trygt, end hvis man skulle starte ude hos dem. Jeg kom så til en anden samtale hos Cinas og har fået elevplads hos dem. Det letter virkelig, at det allerede er på plads, selv om jeg først bliver med GF 2 til sommer, siger hun.