Ny kaptajn i kirken

Erfaring: En farverig opvækst har bestyrket Ølsemagle Kirkes nye præst i troen på, at kirken skal kunne rumme alle mennesker.

Foto: Elmer Madsen
Den nye præst i Ølsemagle Kirke har en farverig fortid, der har været med til at præge hendes menneskesyn og tro på, at kirken skal være der for alle mennesker. Louise Kiær vil fremover virke i kirken sammen med dens mangeårige præst, Jørgen Lund. Elmer Madsen
Den nye præst i Ølsemagle Kirke har en farverig fortid, der har været med til at præge hendes menneskesyn og tro på, at kirken skal være der for alle mennesker. Louise Kiær vil fremover virke i kirken sammen med dens mangeårige præst, Jørgen Lund. Elmer Madsen Elmer Madsen

En farverig opvækst har bestyrket Ølsemagle Kirkes nye præst i troen på, at kirken skal kunne rumme alle mennesker.

Køge: Hun har været vidt omkring på de syv verdenshave og nu er præsten endelig blevet kaptajn på sit eget skib.

– Som barn var jeg meget ude at sejle med min far, der var kaptajn. Jeg ville egentlig også selv være kaptajn, men det var min far ikke så glad for og så måtte jeg finde mit eget skib at sejle med. Det blev så kirken, siger Louise Kiær med et stort smil. Hun er netop begyndt som den nye præst i Ølsemagle Kirke.

Hun er født og opvokset i Æreskøbing på Ærø, men bor nu i Valby, og er glad for at arbejde et sted, hvor man kan mærke havluften når vinden kommer fra øst. Det skriver DAGBLADET Køge.

– Det kan jo ikke undgå at præge en, når man er opvokset på en lille ø, så jeg er meget inspireret af det maritime miljø, fortæller hun.

Præsten er glad for, at hun nu er kommet til Køge og skal virke ved Ølsemagle Kirke som dermed fordobler antallet af præster.

– Jeg glæder mig for det er jo et område, hvor en klassisk landsbykirke møder den ekspansion, der er i samfundet. Det er jo ikke mindst spændende som præst at være en del af alle de ting, der sker i Køge og det er interessant, hvordan man kobler traditionen og innovationen sammen, siger hun.