Ny analyse: Skolernes faglige rammer sakker bagud

Foto: Per Christensen
Høng kommuneskole farvel til 1B   Foto: Per Christensen
Høng kommuneskole farvel til 1B Foto: Per Christensen

Faglokaler og læringsmiljøer på skolerne i Køge Kommune trænger til en markant opgradering for at kunne leve op til kravene i folkeskolereformen.

Sådan lyder konklusion i en såkaldt masterplan, som er udarbejdet af KANT Arkitekter. Den nye analyse har kigget på de pædagogiske rammer i samtlige 14 folkeskoler og to specialskoler i Køge Kommune, og på den baggrund gives der en række anbefalinger om, hvor man kan sætte ind.

Masterplanens resultater blev præsenteret for Skoleudvalget i begyndelsen af november, og politikerne er klar til at gå i gang med det langsigtede arbejde.

– Der ligger en kæmpe opgave foran os. Det er nødvendigt, at vi får opdateret skolernes rammer, så de kan følge med reformen, for det er de ikke indrettet efter. Der er tale om flere gamle skole, og kommunen står med en gammel bygningsmasse, påpeger Helle Poulsen (V), formand for Skoleudvalget i Køge.

Tidligere på året blev kommunens politikere præsenteret for en opgørelse over fremtidige udgifter til renovering af de kommunale bygninger. En opgørelse, som gav et billede af utallige slidte bygninger.

Med tanke på det mener flere politikere, at man nu bør sammentænke arbejdet med skolernes faglige rammer og renoveringen af bygningsmassen.