Nedergaard: Taastrup kommer ikke til at dumme sig

Håndbold: Køge-træner Lars Nedergaard gør sit for at skubbe favoritværdigheden over på Taastrup før de to afgørende runder i herrernes 2. division.

Nedergaard: Taastrup kommer ikke til at dumme sig

Lars Nedergaard ser bekymret ud hér i kampen mod Stadion for et par uger siden. Og han er da også bekymret for, om løbet er kørt i forhold til oprykningen til 1. division.

Foto: Foto Jens Wollesen

Han er ikke sådan rigtig superoptimist, Lars Nedergaard.

Adspurgt om han er spændt og måske endda en lille smule oppe at køre over det på papiret højdramatiske slutprogram i herrernes 2. division i håndbold – lyder han ikke ligefrem, som om han er ved at falde ned af stolen:

– Njaarh, det ved jeg sgu ikke helt, svarer han lettere afvisende på trods af, at stillingen i rækken er således, at både TIK Taastrup og Køge med to kampe tilbage har præcis 35 point i toppen.

Men Nedergaards skepsis består i, at TIK’erne netop har vundet begge de to indbyrdes kampe mod Køge i sæsonen, og derfor vil de blåklædte i tilfælde af pointlighed efter sidste spillerunde snuppe førstepladsen og dermed oprykningen.

Og sådan kunne det meget vel ende, mener Køge-træneren, som sagtens kan se for sig, at begge de to hold vinder sine to sidste kampe. Og dermed vil sagen altså være afgjort.

– Alt ligger til højrebenet til Taastrup, sådan må det være. Men vi er jo stolte af at have kunnet presse dem helt til sidste spillerunde, det synes jeg har været seværdigt for 2. division. Det har været en spændende række denne sæson.

Men Taastrup kan vel også glide i bananskrællen hér til sidst? De møder f.eks. et stærkt Stadion-hold i sidste spillerunde..

– Det tror jeg sgu ikke, de gør, det må jeg være ærlig at sige. De er for dygtige og for rutinerede til den slags. Det var noget andet, hvis de var et super ungt hold som for eksempel vi er. Så kunne der sagtens komme en gummiarm.

– Men med en stribe spillere over 25 år, hvor flere af dem har spillet 1. division og endda enkelte i Ligaen, så dummer de sig ikke. Jeg tror, de kommer til at gøre rent bord, tilføjer Køge-træneren og sender dermed en mental presbal i retning af postnummer 2630.

Han er dog på ingen måde for fin til at rose topstridsmodstanderne fra Taastrup, understreger han.

– Det er fuldt fortjent, hvis de vinder rækken. De har slået os to gange, så det er absolut fair nok, og de har virkelig haft en flot sæson. Det har vi begge, men Taastrup har været en my skarpere end os.

Uanset hvad skal I jo selv klare jeres del med fire point i de sidste to kampe. I spiller på hjemmebane fredag aften mod Rødovre. Hvad tænker du om den kamp?

– Jeg tænker, at vi har en potentielt meget vanskelig kamp i møde. For ikke bare er de et ganske solidt hold, de kan også spille helt frit, da de ikke har noget at tabe, påpeger Lars Nedergaard og minder om det modsatte opgør i efteråret, hvor Køge var heldige med at snuppe en étmålssejr.

– Først og fremmest skal vi være skarpe over for deres syv-mod-seks-spil, som er pisse irriterende at stå overfor. Det er de sindssygt dygtige til. Og så bliver det alfa og omega at få stoppet deres kontraspil, konkluderer Nedergaard.