Naboer går i aktion for Franks drøm om selskabslokaler

Foto: Trine Møller Pedersen

De utilfredse råber højt, og de tilfredse holder deres mening for sig selv. Sådan er det ofte, når nye initiativer og projekter er til debat, og det mener en gruppe naboer er årsagen til, at 28 protest-underskrifter indtil videre har sat en stopper for Frank Poulsens drøm om at åbne dørene for alt fra loppemarkeder til bryllupsfester på Bækgårdsvej 14 i Borup.

– Jeg synes, det er fedt, at Frank gider gøre noget for at skabe liv i den her ellers dødssyge by, hvor der efterhånden kun er mulighed for at købe ind. Når jeg bliver 50 år, vil jeg da også gerne holde en fest, og jeg vil helst ikke helt til Eiby eller Gørslev for at gøre det, fordi der er så gode transportmuligheder i Borup, fortæller 44-årige Nana Sloth Ulrik, der bor i en lejebolig over for selskabslokalerne.

Hun har, som den eneste, sendt en positiv tilkendegivelse til Køge Kommune i forbindelse med nabohøringen for 56 husstande, og hun mener, at politikerne i Teknik- og Miljøudvalget lægger for stor vægt på de 28 underskrifter, der er samlet ind i forbindelse med et klagebrev, hvor der blandt andet står, at naboerne frygter støj, affald på gaderne, værdiforringelse af boligerne og trafikgener.

– Når man ser nærmere på, hvem der har skrevet under, så har man fået underskrifter fra op til fem personer i samme husstand, så det er reelt 11 husstande, som har skrevet under. Desuden har den efterfølgende snak herude vist, at mange har skrevet under, fordi de ikke vidste, hvad idéen indebar eller troede, at her skulle åbne et diskotek, forklarer Nana Sloth Ulrik.

Derfor har hun nu taget initiativ til at indlede en ny underskriftindsamling til fordel for selskabslokalerne med det håb, at politikerne får øjnene op for, at der er mere støtte end modstand i nærområdet.

Og hun har allerede fået de første underskrifter i hus. En af dem kommer fra Bettina Eggertsen, som også skrev under på den klage, der blev sendt til Køge Kommune.

– Jeg husker, han (manden som indsamlede underskrifter, red.) spurgte, om jeg da ikke var bekymret for det, og det måtte jeg jo sige ja til, for jeg vidste jo ikke noget. Derfor skrev jeg under med den tanke, at jeg udtrykte en bekymring, men jeg vidste ikke, at det så var en underskrift på den klage, som blev sendt til kommunen. På den måde var det lidt en falsk præmis, forklarer Bettina Eggertsen

Efter hun har set lokalerne, er hun parat til at hjælpe med at stemme dørklokker:

– Det er jo tydeligvis uvidenhed, der har været grobund for bekymringerne, og man skal også huske på, at naboerne nok ikke ville have meget at sige, hvis det var en automekaniker, som ville åbne et værksted her. Det er jo ikke dårligt, at her kommer liv. Der er også meget trafik, når der er børnebio i Borup Kino, men vi er jo alle så glade for, at der sker noget i byen, påpeger Bettina.