Multikunstneren Bigum til KØS

Foto: Carsten Lauridsen
Kunstneren Marin Bigum stiller op til kunstsnak på KØS i Køge.
Kunstneren Marin Bigum stiller op til kunstsnak på KØS i Køge. Carsten Lauridsen-mail@carstenlauridsen.com

Der er mulighed for at opleve en ener på den danske samtidskunstscene, når KØS Museum for kunst i det offentlige rum inviterer til artist talk med multikunstneren Martin Bigum. Med afsæt i hans aktuelle bog »Min personlige kunsthistorie« sætter museumsdirektør Christine Buhl Andersen kunstneren stævne til en snak om hans arbejde og inspirationskilder. Det er Lørdag 11. april kl. 14-15.30.

»Uhyre velskrevet« og »et engageret portræt af en tid og en generation, skrev Politikens Torben Sangild i sin anmeldelse af Martin Bigums bog i forbindelse med udgivelsen i november 2014. Gennem egne og andres illustrationer fortæller Martin Bigum historien om sin kunstneriske udvikling og tilblivelsen af hans værker: Hvorfra kommer inspirationen til et værk? Hvordan foregår den kunstneriske proces? Og hvad er de vigtigste værker i hans personlige kunsthistorie?

Hør Martin Bigum udfolde sin personlige kunsthistorie, når KØS inviterer ham til en samtale om hans inspirationskilder og karakteristiske stil, der trækker på mange referencer til kunsthistorien – fra middelalderlige dommedagsscenarier til populærkulturens tegneserier. Efterfølgende er det muligt at stille spørgsmål og få signeret et eksemplar af Min personlige kunsthistorie, som i dagens anledning kan købes til særpris i KØS Shop.

Martin Bigum (f. 1966) er en dansk autodidakt multikunster, som især er kendt for sit virke som billedkunstner, digter og som fast paneldeltager i DR K's Kunstquiz. Han havde allerede som 15-årig vittighedstegninger med i den danske udgave af det amerikanske satiremagasin MAD og blev i halvfemserne landskendt for figuren ART, en kutteklædt skikkelse, der optrådte i mange af hans malerier i perioden fra 1992-99. Han anses for at være en af sin generations mest originale billedkunstnere og blev kåret som Årets Kunstner i 1996 af Jyllands-Posten, og Årets Frederiksberg Kunstner i 2013.

Det foregår lørdag den 11. april kl. 14-15.30 på KØS Museum for kunst i det offentlige rum. Der er gratis entré, men tilmelding er nødvendig på info@koes.dk.