Mobilnetværk forbedret flere steder i kommunen

Mobildækningen flere steder i den sydvestlige del af kommunen er blevet forbedret, oplyser Telenor.

Flere områder i den sydvestlige del af Køge Kommune kan nu se frem til forbedret mobildækning, oplyser Telenor. Foto: Jeppe Michael Jensen/Telenor

Foto: Jeppe Michael Jensen

Telenor har moderniseret to mastepositioner i Køge Kommune og udstyret dem med den nyeste 5G-teknologi, oplyser virksomheden i en pressemeddelelse, hvori man betoner, at det er godt nyt for borgere og besøgende i og omkring Slimminge, Lidemark og Fløjterup. De kan glæde således sig over endnu hurtigere internetforbindelse på mobilen, fremgår det af pressemeddelelsen.

Virksomheden er godt i gang med en omfattende opgradering af sit mobilnetværk, der er Danmarks største med 4.200 mastepositioner fordelt ud over hele landet. Senest er turen kommet til Køge Kommune, hvor to mastepositioner er blevet udstyret med den lynhurtige 5G-teknologi.

De nye opgraderinger, der blandt andet dækker Slimminge, Lidemark og Fløjterup, er beliggende på Gammel Slimmingevej og Druestrupvej. Ifølge Telenor kan beboere og besøgende i områderne godt glæde sig.

– I Telenor er vi allerede rigtig langt med at fremtidssikre mobilnetværket, udtaler Jesper Mølbak, som er netværksekspert i Telenor, og fortsætter:

– Det er nødvendigt, når vi ser på danskernes dataforbrug, der hvert år stiger med cirka 30 procent. Det stigende behov for data er et resultat af, at der hele tiden udkommer nye apps og tjenester samt, at nye og mere avancerede mobiler gør det supernemt at streame og game online. Alt dette kræver nemlig data – rigtig meget data. Derfor er også vigtigt, at Telenor opgraderer mobilnetværket for at være på forkant med forbrugernes behov i mange år frem, udtaler Jesper Mølbak videre.

Det væsentligste element i Telenors netværksmodernisering er udrulningen af 5G-teknologien. Som den nyeste generation af mobilnetværket er 5G med til at fremtidssikre danskernes forbindelse til internettet, idet det er muligt at sende større mængder data meget hurtigere end tidligere. Sideløbende opsætter selskabet nyt antenneudstyr til den eksisterende 4G-teknologi, som fortsat benyttes af mange danskere.

Mastepositionerne i Køge Kommune er blot få ud af mange, som bliver opgraderet med 5G-teknologien. Ved udgangen af sidste år havde Telenor opgraderet 2200 master, og dermed har langt størstedelen af danskerne i dag adgang til 5G. Efter planen bliver alle master i Telenors netværk udstyret med 5G inden udgangen af 2023.