Mestrene henter spiller i Juventus

Fodbold: Matilde Lundorf skal forstærke HB Køges forsvar sammen med canadiske Emma Regan.

Mestrene henter spiller i Juventus

Katrine Lundorf kommer til HB Køge fra Juventus. Foto: HB Køge

HB Køge benyttede den sidste dag i transfervindiet til at levere en lille bombe, idet klubben har været i Juventus for at hente en dansk spiller.

Det drejer sig om forsvarsspilleren Matilde Lundorf, der er hentet på en i første omgang halvårlig kontrakt.

– Matilde er en dygtig forsvarsspiller. Hun spiller med høj fart, er stærk i duellerne og driftssikker. Hun er professionel og disciplineret i alt, hvad hun foretager sig. Jeg kender hende fra min tid som træner for U17- og U19-landsholdet. Det er en spiller, man kan regne med, siger HB Køges cheftræner Søren Randa-Boldt.

Matilde Lundorf var med til at sende HB Køge ud af Champions League. Nu kommer hun til HB Køge for at få mere spilletid.

Emma Regan er på plads i HB Køge. Foto: HB Køge

Jeg har været på udkig efter en ny klub, fordi jeg trænger til at være på banen hver weekend. Der var flere muligheder, men jeg fik med det samme den rigtige fornemmelse i maven, da HB Køge kontaktede mig,” siger Matilde Lundorf.

– For mig som spiller og menneske har jeg brug for at være et sted, hvor jeg får frihed og tillid. På mine samtaler med HB Køge har jeg mærket, at der er mange gode mennesker rundt omkring holdet. Det kommer til at give mig den tryghed, der gør, at jeg kan præstere på banen.”

Matilde Lundforf landede i Danmark tirsdag, og hun træner første gang med i HB Køge torsdag.

Ny i klubben er også canadieren og allround-forsvarsspilleren Emma Regan, som HB Køge får fra Capelli-netværket i klubben TSS Rovers.

HB Køge kalder hende en "kriger", der "trives på alle pladser i forsvaret. Trives ligeså godt i kampzonen midt på banen. Vinder-DNA. Pågående."

– Emma Regan har alle muligheder for at blive en profil i ligaen. Når først hun er faldet til, bliver hun og specielt hendes energi et aktiv for os, siger træner Randa-Boldt om den nyeste tilføjelse til truppen.

– Jeg er den type, der godt kan lide at gøre det beskidte arbejde. Man har forskellige roller på et fodboldhold. Min er at køre på defensivt og forhindre modstanderen i at få kontrol. Så er der andre, der laver målene, fortæller Emma Regan til HB Køges hjemmeside.

– Jeg bryder mig ikke om at tabe. Det tiltaler mig, at HB Køge er en klub, der går efter at vinde trofæer hvert år. Jeg har trukket en del oplysninger på klubben, som virker velfungerede og ambitiøs. Det bliver spændende at komme i gang, siger Emma Regan, der allerede er i landet.

Hun starter på en to-årig kontrakt.

HB Køge indleder foråret den 11. marts med en kvartfinale i pokalturneringen på udebane mod FC Thy/Thisted.