Markant stigning lokalt: Syv nye smittede det seneste døgn

Foto: Daniel Rosenaa
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen Daniel Rosenaa

I løbet af det seneste døgn er der konstateret syv nye smittede med corona i Køge Kommune. Det viser de nyeste tal fra Statens Serum Institut (SSI), som blev offentliggjort i dag torsdag klokken 14.00.

Tidligere på dagen fortalte borgmester Marie Stærke (S), at hun var bekymret for den generelle udvikling i flere hovedstadskommuner, hvor smittetallet er steget markant de seneste dage.

– Det er bekymrende, for vi er en pendlerkommune, så folk tager frem og tilbage i Køge. Derudover fornemmer jeg en større løssluppenhed mellem borgerne, særligt blandt vores unge mennesker, og det kan man se rundt omkring i byen. Jeg er bekymret, for det kan gå rigtigt stærkt, sagde Stærke torsdag morgen.

Forrige uge var der tre smittede i Køge Kommune, mens tallene fra i går onsdag viste, at der nu var ti smittede i løbet af den seneste uge. Et tal, der i dag er steget yderligere til 16 smittede de sidste syv dage. Det svarer til 26,3 smittede per 100.000 borgere.

Marie Stærke slog torsdag morgen fast, at kommunen er klar til at sætte ind med tiltag, hvis det lokale smittetal stiger yderligere. Den seneste stigning er dog ikke helt nok til, at Køge Kommune sætter ind med større tiltag som tvungen mundbind, hjemsendelser eller lukning af institutioner.

I løbet af det seneste døgn er der i alt konstateret 49 nye smittede i Region Sjælland, mens tallet på landsplan er 317.