Køge røg ned på 4. pladsen

Volleyball: Køge-kvinderne ramte en offday hjemme mod Gentofte, som vandt ligakampen i tre sæt. Og dermed byttede de to hold plads, så Gentofte nu er treer og Køge firer.

Køge røg ned på 4. pladsen

Køges tysker Fränze Svarre-Lindner (16) havde i 1. sæt denne reaktion efter et tabt point, som meget godt opsummerede hjemmeholdets kamp: Det blev aldrig rigtig Køges eftermiddag. Foto: Kasper Nørgaard Hansen

1. sæt blev langt henad vejen utrolig jævnbyrdigt, og i lange perioder skiftedes de to hold til at score point. Køge var foran med et par point i starten af sættet, men Gentofte kom igen og gjorde det til 7-9 på tavlen.

Så fulgte endnu en bytte-point-periode, som varede til 14-14 – inden først Gentofte, så Køge og atter Gentofte igen tog tre på stribe. Altså: 14-17, 17-17, 17-20 på måltavlen.

Og sidstnævnte stilling fik Køge-træner Sven Brix til at tage dagens anden timeout. Justeres skulle der, hvis ikke sættet skulle gå til klubben nord for København.

Timeouten så dog ikke ud til at have den ønskede virkning i første omgang, for fem minutter efter 20-24 og dermed maksimalt pres på værterne.

Katrine Strøbæk afværgede den første sætbold med et fint angrebsslag, men så gik den ikke længere og på næste bold slog Gentofte til.

Køges Mathilde Rolighed startede 2. sæt ud med først at smashe en bold to meter ud af banen og dernæst komme ud af balance, da hun skulle samle en bold op, men den uheldige start skulle ikke vise sig dækkende for hendes præstation i sættet.

Ikke længe efter havde hun scoret tre dunderpoint ved netkanten, og generelt var sættet – på samme måde som i det første af slagsen – ganske jævnbyrdigt i indledningen.

Hjemmeholdet kom på 5-4, inden gæsterne senere kom foran med et enkelt ved 8-10. Ikke mindst efter to fejlserver på to minutter fra køgensernes side.

– Det kan fandme ikke være rigtigt! udbrød Sven Brix på sidelinjen og man fornemmede frustrationen i hans ansigt. Det kørte ikke rigtigt for hans mandskab, og symptomatisk slog Rolighed et par angreb senere bolden vitterligt fem meter ud af banen.

Kort efter blev hun skiftet ud, og så kunne Gentofte serve foran med fire point. Det var hele tiden lidt for meget lige ved og næsten, og når holdet med de lyserøde numre havde hentet et par point blev det efterfulgt af en fejl.

Servefejl kom der endnu to af i sættet, mens det andre gange var angrebsslag, der sejlede ud over baglinjen.

Ved 18-19 kom Køge imidlertid for første gang i “umindelige tider” inden for et points afstand… men ak, atter trak udeholdet fra. Og igen var det næmere værternes egne fejl end udeholdets genialiteter, der gjorde udslaget.

Vitterligt to minutter senere hed den nu 18-24, mens sættet endte 20-25. Og på det tidspunkt lignede det absolut intet andet end en tresætssejr til Gentofte.

I 3. sæt var der en smule mere ild i øjnene at spore hos Køge-pigerne, som flere gange bragte sig foran med et enkelt point – f.eks ved 7-6 og 8-7 – inden det også blev 11-8 efter fornemt blokadespil.

Det var dog også så meget, det kunne blive til for Sven Brix’ tropper på en generelt skidt eftermiddag, og som opfølgning på Køges midlertidige opblomstring scorede Gentofte nu fem point på stribe.

Det var begyndelsen til enden for hjemmeholdet, og dermed det tredje Køge-nederlag i træk efter et ellers fremragende efterår.