Køge holdt oprykningshåbet i live

Håndbold: Køge-herrerne nedkæmpede Rødovre med 34-30 i fredagens hjemmekamp i 2. division, og dermed overtog holdet førstepladsen i rækken – dog med en kamp mere spillet end Taastrup.

Køge holdt oprykningshåbet i live

Køge-stregspiller Jeppe Andresen med et af sine tre mål i kampen. Foto: Kasper Nørgaard Hansen

Der var for alvor gang i sagerne straks fra kampens start, hvor begge hold tydeligvis havde den tilgang, at angreb var det bedste forsvar.

Allerede efter fem minutter stod der 5-4 på tavlen og efter 11 minutter 9-5, alt imens særligt Rødovre-forsvaret ikke havde fået fat i noget som helst på det tidspunkt.

Køgenserne spredte målene ganske fint ud, hvor venstrefløj Gustav Digmann (tre mål) var den eneste, der havde nettet mere end to gange.

Ikke blot på banen var der dog godt gang i sagerne, for på lægterne var omkring 250 tilskuere mødt op, og de skabte en glimrende stemning.

Rødovre er ikke et sub-tophold for ingenting, og de rødblusede var ikke sene til at udnytte en dobbeltudvisning til at reducere hjemmeholdets føring et par gange til nu bare 12-10.

Men som var det nærmest en konkurrence i at få flest udvisninger, nappede Rødovre nu da også lige to lynhurtige af slagsen, og inden længe havde Køge øget betragteligt igen.

“Dunderarmen” Sebastian Christensen plaffede løs, og sendte med sit fjerde mål sit hold foran med 16-10.

Med al respekt for de to keepere, Mads Lockenvitz hos Køge og Lasse Sørensen hos Rødovre, var det dæleme ikke mange redninger de fik hevet ud af de langærmede trøjer, og efter en snes minutters tid blev de begge skiftet ud.

Og det var i det hele taget en underlig halvleg på flere måder – fordi kampen aldrig ville finde sit leje. Og efter de førnævnte fire Køge-scoringer i træk, gjorde Rødovre dem nu kunsten efter. Ja, faktisk nettede gæsterne hele fem gange i træk til nu pludselig kun 18-17 i hjemmefavør.

2. halvleg var ikke mange sekunder gammel, før udeholdet fik udlignet til 19-19 – og det var såmænd første gang, at gæsterne var på “lige fod” siden 0-0…

Og i det hele taget tydede de første 10 minutter af halvlegen på, at det skulle blive tæt lige til det sidste – akkurat som i de to holds første opgør i København i efteråret, hvor Køge akkurat vandt med et enkelt mål.

Men netop dér – på dette tidspunkt – skete der noget med kampen. Hos Køge fik den indskiftede keeper Noah Møller bedre og bedre fat, og det samme gjorde man i forsvaret. Og så fik de hvidblusede øget til 28-23, mens publikum klappede taktfast til 80’er-hittet “Just can’t get enough”.

Og de kunne netop ikke få nok, publikum, for de ville have mere – og ligesom Køge-spillerne selv ville de have en sejr, som kunne lægge maksimalt pres på Taastrup topstriden inden sidstnævntes to sidste kampe.

Og selv om Rødovre forsøgte at ødelægge fredagsfesten i hallen med et ekstremt offensivt forsvar i slutfasen, lykkedes det ikke.