Jorsø sadler om efter debat i Højelse

Foto: Trine Møller Pedersen

Idéen er god, men vi siger alligevel nej.

Sådan kan den dominerende holdning blandt Højelses indbyggere opsummeres, efter borgermødet på Højelse Skole mandag aften. Her mødte godt 90 personer op for at deltage i debatten.

– Det er et nydeligt forslag, som Per Döpping (indehaver af Vidcom, red.) kommer med. Men selvom det sikkert er muligt at lave en god løsning, som passer ind i bybilledet, så ved vi stadig ikke, hvad morgendagen bringer. Hvis vi siger A, så må vi også sige B, og vi vil ikke ned ad en vej, hvor vi omlægger boliggrunde til erhverv. Vi vil byudvikling med flere boliger, fordi det er centralt for at sikre børnetallet til skolen, at vi kan få flere tilflyttere, sagde eksempelvis Peter Juul, formand for Borgerforeningen Lille Skensved, Højelse og Omegn.

Han sluttede sit indlæg af med at fastslå:

– Højelse er en landsby med en skole. Ikke en landsby med erhverv.

Bølgerne gik højt på borgermødet, hvor meningerne var delte; dog var flest enige om, at man ikke ønsker mere erhverv. Det får dagen derpå formand for Teknik- og Miljøudvalget, Mette Jorsø (V) til at tænke i nye baner:

– Det påvirker det videre arbejde meget, at der er skabt en stemning for, at man slet ikke ønsker erhverv i Højelse, siger hun.

På mødet spurgte en række borgere ind til, om man kan indføre restriktioner i en projektlokalplan, så man for eksempel giver en engangstilladelser eller sikrer sig, at der for eksempel ikke må flytte støjende eller producerende virksomheder ind på et senere tidspunkt. Og de muligheder er ikke afsøgt tilstrækkeligt i følge udvalgsformanden:

– Jeg vil tage en snak med Per Döpping (indehaver af Vidcom, red.) om, hvad han tænker om sådanne muligheder, fordi det jo også kan gøre det besværligt for ham, hvis han vil sælge en dag. Men så længe vi ikke gør noget ulovligt, er jeg parat til at gå så langt som muligt for at lave en form for dispensation, som alle kan være tilfredse med, fastslår Mette Jorsø.