Guldkampen er åben – HB Køge tabte

Fodbold: Mesterholdet havde det svært på bane 2, hvor Brøndby dominerede og vandt fortjent.

Guldkampen er åben - HB Køge tabte

Beate Marcussen og HB Køge tabte i Brøndby. Foto: Arkiv

Foto: Thomas Olsen

Skulle kampen om kvindernes mesterskab åbnes noget eller næsten lukkes? Det var det store spørgsmål, der skulle besvares lørdag eftermiddag, da HB Køge var på besøg hos Brøndby, en kamp mellem nummer et og to.

HB Køge kom til vestegnen syv point foran Brøndby og kørte sydpå med fire foran efter kamp, som Brøndby ret hurtigt satte sig ret tungt på og vandt 3-1.

Ikke at der blev skabt mange muligheder af HB Køge, men Per Nielsens mandskab havde bolden mest og var bedst med den – og så var Cecilie Fløe faktisk ved at score til 1-0 for HB Køge efter seks minutter, men skød på stolpen.

Så var Brøndby advaret, men ikke mere end, at de fortsat dominerede stort mod mestrene, der havde svært ved at holde i bolden og ydermere måtte skifte målmand efter 17 minutter, da Brigette Skiba faldt ned i feltet efter en luftduel og blev liggende i nogle minutter.

Hun kunne selv forlade banen og blev senere syet med tre sting, og ind kom U19-landsholdsmålmand Alberte Vingum som afløser.

Hun måtte så se sig passeret få minutter før pausen, da et langskud fra Nea Lehtola sejlede i mål i højre side, og det var ikke helt ufortjent.

Brøndby var – og er – et boldstærkt hold, som HB Køge i deres nuværende form og udseende ikke rigtig ser ud til at kunne ryste.

HB Køge var nærgående enkelte gange, men ikke alvorligt og noget med bund i de første 45 minutter.

Lige inden den spillede time udlignede Cecilie Fløe dog på hovedstød efter et fint angreb, hvor Maddie Pokorny endte som oplægger.

Armene nåede dårligt at komme ned, før Brøndby svarede igen: Først ved Beatrice Persson med en flad afslutning ved stolpen til 2-1, og tre minutter efter var der hånd på bolden i HB Køges felt, og Nanna Christiansen drønede straffesparket op i nettaget til 3-1.

Mod slutningen trykkede HB Køge godt på med en bolddominans, men farligere end et par skud rundt om målet samt en appelleren for straffe blev det ikke til denne eftermiddag, hvor 924 tilskuere kiggede på – og altså langt fra HB Køges rekord i Kvindeligaen fra sidste sommer på 2016.

Nu er HB Køge altså kun fire point foran i toppen, og dermed er guldkampen åbnet en del.