Grøntchefen cykler i spidsen til Paris

Foto: Bjørn Armbjørn, Henrik Førby Jensen
- Jeg elsker friheden på landevejen. Det er unikt og jeg finder det ikke på samme måde andre steder, siger grønchef hos Irma og holdkaptajn på JuiceOrganic-Tour de Taxa, Iben Sunesen. Foto: Bjørn Armbjørn
– Jeg elsker friheden på landevejen. Det er unikt og jeg finder det ikke på samme måde andre steder, siger grønchef hos Irma og holdkaptajn på JuiceOrganic-Tour de Taxa, Iben Sunesen. Foto: Bjørn Armbjørn

Køge: – Jeg skulle egentlig bare være spinninginstruktør – det opstod ved en tilfældighed, siger 35-årige Iben Sunesen med et blik og et kropssprog fuld af forventningens glæde.

Til daglig er hun grøntchef hos Irma på Nørre Boulevard, men fredag morgen er hun holdkaptajn for et hold på 36 ryttere, når Tour de Taxa begiver sig afsted fra Køge Havn med kurs mod Paris.

– Jeg blev tilmeldt holdet i sidste øjeblik, men min kollega fra Key2Fitness i Faxe måtte melde fra til løbet. Han skulle have været holdkaptajn – og så blev det mig i stedet, fortæller holdkaptajnen.

Tour de Taxa er et velgørende motionsløb til fordel for Julemærkehjemmet.

– De børn har lige så meget behov som for eksempel kræftramte børn, men der er måske en tendens til at glemme dem. Og vi kører løbet i sammen ånd som også ligger bag julemærkehjemmet – der er ikke nogen, der er bedre end andre på holdet, siger kaptajnen.

Hendes egen familie vil være at finde blandt dem, der sender rytterne godt afsted fra Jenners Dockside fredag morgen klokken 8.

– Jeg er spændt – det bliver hårdt, men jeg ved også, at jeg vil være stolt, når jeg står nede i Paris og véd, at jeg har hjulpet børnene på Julemærkehjemmet, siger hun.