Forældre kæmper for Optimisten

Foto: Louise Nielsen
Formanden for forældrebestyrelsen i Optimisten, Sisse Hulsbæk, forklarer børnenes forældre om institutionens situation.
Formanden for forældrebestyrelsen i Optimisten, Sisse Hulsbæk, forklarer børnenes forældre om institutionens situation.

Tirsdag aften var der informationsmøde for forældre og personale i den selvejende puljeinstitution Optimisten i Hastrup uden for Køge. Mødets dagsorden var klar.

– Formålet med mødet var at finde ud af, om der er forældreopbakning til at fortsætte som privat institution, når kommunen opsiger vores driftsoverenskomst. Og den opbakning har vi 100 procent, siger formand for Optimistens forældrebestyrelse Sisse Hulsbæk.

Hun forklarer, at de forældre, der ikke kunne komme til tirsdagens møde, har tilkendegivet over for institutionens ledelse, at de gerne vil være med til at sikre børnehavens fremtidige overlevelse i form af en privatisering.

I sidste ende er det politikerne, der skal afgøre Optimistens fremtid.

– Vi har været til møde med børne- og ungdomsudvalget, hvor vi har argumenteret for, hvorfor det er vigtigt, at Optimisten består, fortæller Sisse Hulsbæk og understreger, at man ikke kan finde lignende dagtilbud andre steder i Køge Kommune.

– Det er en lille institution med omkring 30 børn, og så er det en naturbørnehave, hvor børnene altid er ude, uddyber hun.

Optimistens forældrebestyrelse vil nu arbejde frem mod en privatisering. Ansøgningen til Køge Kommune bliver afleveret snarest, fortæller Sisse Hulsbæk, og så er det ellers bare om at vente tre til fire måneder, mens sagen bliver behandlet.