Flere omklædningsrum på vej til Herfølge Boldklub

Efter HB Køges flytning til Køge gør Herfølge Boldklub snart klar til at kunne etablere yderligere 4-5 omklædningsrum på Herfølge Stadions nordtribune. Foto: Jesper From
Efter HB Køges flytning til Køge gør Herfølge Boldklub snart klar til at kunne etablere yderligere 4-5 omklædningsrum på Herfølge Stadions nordtribune. Foto: Jesper From

HB Køges flytning fra Herfølge til Køge har givet mere plads til Herfølge Boldklub, og snart får klubben formentlig mulighed for at udvide, skriver DAGBLADET.

På tegnebrættet ligger således planer om at etablere yderligere 4-5 nye omklædningsrum på stadions nordtribune, og nu har Teknik- og Ejendomsudvalget anbefalet at frigive en anlægsbevilling på 510.000 kroner til formålet.

Med cirka 750 medlemmer af boldklubben er der for nuværende meget stort pres på omklædningsfaciliteterne i klubben. Især pigefodboldafdelingen er vokset eksplosivt i de forgangne år, og gennem længere tid har der derfor været ønske om at etablere flere omklædningsrum.

Efter at Herfølge Boldklub har overtaget brugen af nordtribunen fra HB Køge muliggøres dette så. Det vil kræve en mindre ombygning af nordtribunen. Varmtvandsbassinet planlægges blandt andet nedlagt, så rummet kan deles i to bruserum. Det vil sikre tilstrækkelig fleksibilitet i forhold til køn og aldersgrupper, vurderer Teknik- og Miljøforvaltningen.

Dertil kommer planer om at indsætte et par døre i gangarealet »med henblik på sikring af, at omklædningsområderne kan opdeles i forhold til køn og aldersgrupper,« skriver kommunen.

Boldklubben selv bliver byggeleder på projektet, mens forvaltningen er bygherre og står for projektledelse og tilsyn.

Pengene blev afsat til sagen i budgettet for 2019, men anlægsbevillingen skal formelt frigives af Økonomiudvalget og Køge Byråd, inden pengene kan komme ud at arbejde.

Arbejdet ventes udført henover vinteren 2019/2020.