Et skridt nærmere Oplevelsescenteret Borgring

Lokalplansforslaget, som skal sikre udvidelsen af oplevelsescenteret, sendes nu i høring.

Et skridt nærmere Oplevelsescenteret Borgring

Vikingeborgens kommende oplevelsescenteret forventes at trække mange gæster til. Foto: Kenn Thomsen

Foto: Kenn Thomsen

Med en forventning om 60.000 besøgende hvert år vil Oplevelsescenteret Borgring bringe historieinteresserede fra nær og fjern til Køge Kommune. Byrådet har nu godkendt, at forslaget til en lokalplan, som fastlægger placering og omfang af oplevelsescenteret samt tilhørende sti og parkering, sendes i høring, oplyser kommunen selv i en pressemeddelelse.

Lokalplanen skal også sikre, at bebyggelsen ved oplevelsescenteret fremstår harmonisk mod sine omgivelser og landskabet, når der vælges arkitektur og materialer. Samtidig skal parkeringsarealet tilplantes med træer, så afgræsningen mod Ringstedvej fremstår som et grønt plantebælte.

– Borgring har været en helt unik opdagelse for Køge Kommune, og den har givet os vores egen lokale kulturarv, udtaler borgmester Marie Stærke (S) og fortsætter:

– Oplevelsescenteret kommer forhåbentlig til at tiltrække endnu flere besøgende udefra, men får også betydning for beboerne i området. Derfor skal lokalplanen sikre, at vi tager højde for de nuværende omgivelser, mens vi udvikler fortællingen om en vigtig verdensarv, udtaler borgmesteren.

Forslaget til lokalplanen sendes nu i høring i fire uger, og der inviteres til borgermøde om forslaget onsdag den 26. april 2023 klokken 18.30-19.30. Stedet for mødet bliver annonceret på Køge Kommunes hjemmeside.

Vikingeborgens kommende oplevelsescenteret forventes at trække mange gæster til. Foto: Kenn Thomsen