Debat om parkering: En ren pengemaskine

Debat om parkering: En ren pengemaskine

- Der er ikke skiltet med reglerne nogen steder, og det er jo nok de færreste gæster, der kommer til Køge, som går på kommunens hjemmeside for at gennemlæse parkeringsreglementet, skriver en forundret læserbrevsskribent. Foto: Henrik Nystrup Thomsen

Af Henrik Nystrup Thomsen, Funchsvej 3, 4600 Køge

Som nærmeste nabo til Ravnsborghallen, bliver jeg nødt til at dele weekendens oplevelser med nogen.

Ravnsborghallen lægger løbende lokaler til store begivenheder med mange deltagere fra hele landet. I denne weekend (18-19. marts) var der gymnastikopvisninger og mange børnefamilier, der i den anledning gæstede Køge.

I lighed med de 20 foregående år, hvor jeg har boet her på Funchsvej, er der for få parkeringspladser ved hallen, og der parkeres derfor på den brede rabat på begge sider af Ravnsborgvej. Dette har været almen praksis og har ikke generet nogen – heller ikke mig som nabo.

Med Køge Kommunes nye parkeringsregler er denne praksis nu gjort ulovlig. Kommunen havde derfor både lørdag og søndag sendt en parkeringsvagt ud. Denne parkerer demonstrativt på vejen – hvad man altså godt må – og går derefter i gang med at udskrive bøder til alle, der holdt parkeret i rabatten.

Jeg undrer mig over, hvad det er for en tankegang, der står bag denne praksis? Der er ikke skiltet med reglerne nogen steder, og det er jo nok de færreste gæster, der kommer til Køge, som går på kommunens hjemmeside for at gennemlæse parkeringsreglementet.

Som borger i Køge kan jeg selvfølgelig glæde mig over de mange tusinde kroner, der er gået i kommunekassen, når man udskriver mellem 80-100 bøder på de to dage. Men jeg føler mig ikke stolt som borger over den praksis, der udføres og vil meget hellere gå i min have og høre på glade, forventningsfulde og stolte børn, end på frustrerede, vrede og kede forældre, der i bestræbelserne på at gøre noget godt for deres børn og familier "belønnes" med en parkeringsbøde.