Debat om nedrivningssagen: Et udtryk for dybereliggende problemer

Debat om nedrivningssagen: Det bliver et kvalitetshus

- Nedrivningssagen er desværre et af mange dybereliggende problemer gældende for byrådet i et "måskeønske" om at befinde sig inden for redelighedsområdet, skriver en læserbrevsskribent. Foto: Jesper From

Foto: JESPER FROM

Af Peter Langkilde, Brogade 17C, 4600 Køge

Nedenstående er et svar til debatindlægget, “Bygningskulturarven er så vigtig,” bragt i DAGBLADET og på sn.dk/koege

Selvfølgelig er sikring af bygningskulturarven vigtig.

Køges socialdemokratiske byråd har i mange år været herskende i kommunen. I den tid har partiet været ansvarlig for, af det gamle hus i Kirkestræde er blevet sammenbygget med et pudset gult hus, med store usprossede vinduer.

Torvets gamle bagerbutik og "Landsbyen" blev nedrevet. "Hedagers" bygning overfor museet i Nørregade, ligeså. Hele Stationsprojektet, hvor Strædet og det endnu grimmere 4-etagers P-hus befinder sig fortsætter med denne kulturarvs eliminering i midtbyen.

Anne Raun; mon ikke du burde have skrevet herom frem for at angribe et enkeltvillaprojekt på F.C. Hansensvej?

Jeg skal samtidig minde dig om, at dit ønske om en fredning – eller udsættelse af udviklingsprojektet sandsynligvis krænker EU´s grundsætningskrav på ligebehandlingsreglen.

Reglen gælder både for medlemmer samt nationalt. Det er vel ikke at foragte.

Nedrivningssagen er desværre et af mange dybereliggende problemer gældende for byrådet i et "måskeønske" om at befinde sig inden for redelighedsområdet. Men det er nok svært, når hensynet til opretholdelse af selvforvaltningsretten går forud i overholdelse af regler – især når det gælder regler, der kommer fra EU!

Redelighed indgår også, når der helt unødvendigt udskrives rigtig mange P-afgifter for biler, der i sidste weekend – uden ulempe – stod parkeret ved Ravnsborghallen.

Kommunens egen anlagte skattefinansierede parkeringsplads, alene forbeholdt kommunens ansatte, er faktisk også en krænkelse af ligebehandlingsprincippet. P-pladsen er på lige betingelser for alle borgerne! Det er vel heller ikke at foragte.

Jo. Der er kerner i halmen. I ligebehandlingens navn blev det vedtaget, at to parkeringspladser på Torvet sløjfet. P-pladserne ud for cafeen er nu erstattet med borde og stole til servering.

NB. Kommunen annoncerer efter stadeholdere til torvet samtidig med, at en times p-pladserne indskrænkes. I Roskilde er der to timers gratis parkering, og der er to stadeholdere fra Køge, som er flyttet til Hestetorvet….

Mon det bliver Køge Torvs fortsatte udvikling i konkurrencen med omliggende provinsbyer?