Debat om nedrivningssag: Smagsdommerne fra Socialdemokratiet

Debat om omstridt villa: Påvirkningen har været skammelig

- Ejeren af ejendommen på F.C.Hansensvej er i sin gode ret til at bygge nyt. Den ret skal Socialdemokratiets lokalpolitikere i Køge ikke prøve at manipulere og bestemme over, lyder det fra Liberal Alliances Anders Gøthe. Foto: Jesper From

Foto: JESPER FROM

Af Anders Gøthe, Liberal Alliance Køge. Egedesvej 2A, 4600 Køge

Omkring nedrivningssagen på F.C. Hansensvej, Køge; der er kommet til stærkt og uhensigtsmæssigt fokus fra Socialdemokratiet Køge på at bestemme over retten til, hvad folk vil gøre ved deres egen bolig.

Socialdemokratiet Køge i form af Jonas B. Whitehorn og borgmester Marie Stærke, udtrykker smag for, hvad de mener er en en pæn og rigtig bolig.

Ejendommen på F.C Hansensvej i Køge vil køber rive ned og bygge et lækkert nyt hus, som køber er i sin gode ret til. Men det passer ikke ind i Socialdemokratiet Køges smag. Derfor vil de ikke have, at dette hus skal opføres.

Socialdemokratiet agerer altså som smagsdommer i sagen. De prøver at ændre en sag ud fra, hvad de mener er pænt og passer ind i deres bybillede.

Der er ikke noget lovgivningsmæssigt, der forhindrer køber i dette, og der er præcedens fra tidligere sager.

Alligevel prøver borgmesteren til at skulle styre denne sag i en anden retning, og køber ikke må rive huset ned.

Byrådsmedlem Jonas B. Whitehorn har lavet fire opslag (på sociale medier, red.) omkring dette og opfordrer til at tilkendegive sin mening via emojis på hans opslag. Jeg stiller spørgsmål ved den måde at drive politik på. Er det en emoji-konkurrence, der skal drive en helt legal sag imod købers rettigheder ?

Køber har i god tro købt en ejendom og er i sin gode ret til at rive den ned og bygge nyt, hvis køber overholder gældende lovgivning. Skal den private ejendomsret i Køge Kommune defineres af Socialdemokratiet i Køge?

Denne form for at prøve at styre en borgers frie selvstændige rettigheder, giver mig associationer til en styreform, som vi forlængst har lagt bag os. Eller, vi burde have lagt den bag os. Der føres jo en landspolitisk linje, som måske smitter af i Køge.

Ejeren af ejendommen på F.C.Hansensvej er i sin gode ret til at bygge nyt. Den ret skal Socialdemokratiets lokalpolitikere i Køge ikke prøve at manipulere og bestemme over. Og slet ikke være smagsdommer over, hvad de mener er et flot hus.

Friheden over egen ejendomsret er en kerneværdi for mig. Den skal ikke defineres af smagsdommere fra byrådet.

Hvad mener du om, at Socialdemokratiets byrådspolitikere skal bestemme over den private ejendomsret? Og agerer smagsdommere i stedet for politikere?

Hvad er det næste de vil bestemme? Farven på bilen indkørslen?