Debat: DF i chok over tidligere medlem: Hvordan kan du sige ja til skattestigning

Debat

Af Anders Ladegaard Bork, Folketingskandidat for Dansk Folkeparti, Køge

Så tror da pokker, at danskerne får politikerlede. Tirsdag den 16. august stemte et flertal i Køge Kommunes Økonomiudvalg for at videresende et forslag til byrådet om en skattestigning på 0,65 procent. Dette med det snævrest mulige flertal. Vi i Dansk Folkeparti i Køge blev både overraskede og forfærdede over at se, hvem der sikrede dette flertal.

For os er det ingen overraskelse, at de røde partier S, SF og Enhedslisten går ind for en skattestigning, men at se vores tidligere partikammerat og nu løsgænger Bent Sten Andersen stemme for, og dermed ene og alene tippe balancen, gjorde os umådeligt triste til mode.

Bent Sten Andersen blev valgt for Dansk Folkeparti, men valgte i forsommeren at forlade partiet. Mandatet tog han med. Et mandat vi fik opretholdt som følge af en fælles indsats i partiet og et loyalt vælgerkorps og hårdtarbejdende medlemmer. Da Bent forlod os, lovede han at føre DF-politik alligevel, men det holdt ikke længe!

Vi i Dansk Folkeparti går absolut ikke ind for en skattestigning i Køge Kommune. Vi er af den opfattelse, at pengene nok skal slå til og alternativt prioriteres den mest borgernære velfærd. Det er politikernes forbandede pligt at prioritere. Derfor gør det nu ekstra ondt at se, at dette arbejde kan ende i en skattestigning efter byrådsmødet på tirsdag.

Vi er et borgerligt parti. Vi er blå bloks bløde hjerte. Vi står vagt om de svageste i vores samfund. Folk, som nu vil blive ramt af denne skattestigning. Især som følge af det enorme inflationsniveau.

Køge eller hvor som helst i Danmark har ikke brug for skattestigninger – tværtimod har danskerne brug for, at vi i stedet sænker eller fjerner momsen på fødevarer, at vi sænker afgiften på el markant, at vi sænker afgiften på benzin og diesel, og at vi gør ældrechecken skattefri. Og andre tiltag der kan lette presset på den almindelige dansker, der ikke har råd, når krisen kradser.

Kære Bent. Du kan stadig nå det! Vil du tage din beslutning om at lade skatten stige op til overvejelse? Og dermed holde dit løfte. Det ville klæde dig.

Anders Ladegaard Bork

Folketingskandidat for Dansk Folkeparti, Køge