Billister råber af politiet efter ulykker

Større ulykker på motorveje kræver typisk et omfattende oprydningsarbejde, der kan lamme trafikken i timevis. Oprydningsarbejdet tager tid, fordi medarbejdernes sikkerhed skal være i orden, ligesom forulykkede biler skal væk og motorvejen renses. Men de grundlæggende forhold har mange billister ikke respekt for.

– BIlisterne har ikke forståelse for, at det tager tid at rydde op efter en ulykke, så de kører i nødsporet eller råber skændsler ud af vinduet til politiet, reddere og oprydningsarbejderne. Der opstår vrede og utålmodighed, der er en fare i sig selv, siger Sten Skovgaard Larsen.

Hvor ofte det sker, at billister ligefrem råber af politi, reddere og oprydningsarbejdere ved han ikke.

– Jeg hører jo kun, når det sker. Men det er et generelt problem, fordi billisterne ikke forstår alvoren i situationen. Man skal være særligt opmærksom, når der sker en ulykke, fordi kødannelser kan være årsag til flere ulykker, siger Sten Skovgaard Larsen.

Han mener, at billisterne generelt mangler respekt, når de sidder bag rattet.

– Det er min personlige betragtning, at respekten for færdselsreglerne er vigende. Hastighed og lyskegler bliver opfattet som vejledende, folk taler i mobiltelefoner, mens de kører og er generelt alt for uopmærksomme i trafikken. Det er en tendens, som jeg mener er blevet værre, siger han og fortsætter:

– Færdselsreglerne eksisterer, fordi de redder menneskeliv. Derfor skal de respekteres, og politiet skal kontrollere og udskrive bøder, når det ikke sker. Jo flere kontroller desto færre ulykker sker der og desto færre menneskeliv går tabt.