1200 pladser adskiller Køges bedste og dårligste skole

Foto: Lene Ploug Frederiksen
Cepos placerer Ellemarkskolen som nummer 1213 ud af 1383 skoler på landsplan.
Cepos placerer Ellemarkskolen som nummer 1213 ud af 1383 skoler på landsplan.

I top tre på Cepos liste over skolernes undervisningseffekt ligger Borup Privatskole på en 22. plads, Køge Private Realskole på en 56. plads mens Skovboskolen ligger nummer 103.

Men der er langt ned til Køge-listens sidsteplads, hvor Ellemarkskolen ligger som nummer 1213 ud af 1382 skoler på landsplan.

Selv om privatskolerne klarer sig bedst er skolechef i Køge Kommune, Søren Thorborg ved godt mod.

– Vi hæfter os i første omgang ved, at folkeskolerne i Køge ligger tæt på landsgennemsnittet. I 2010 lå vi en smule under landsgennemsnittet. I skoleåret 2013/14 ligger vi en smule over landsgennemsnittet. Vi har altså oplevet en forbedret placering, men forskellen er så lille, at vi ikke kan afvise, at der er tale om statistiske udsving, men vi vil naturligvis gerne tro på, at det er en udviklingstendens, siger Søren Thorborg.

På Ellemarkskolen ærgrer man sig over resultaterne fra 2014, som ifølge skoleleder Lone Svarre Petersen adskiller sig fra de øvrige skoleår.

– Vi havde særlige udfordringer på den årgang, hvor mange børn havde særlige behov. Derfor mener jeg ikke man kan konkludere, at vi er en dårligere skole, siger hun.

Når man ser på Ellemarkskolens karakterer fra dette års afgangsprøver, er resultatet da også et helt andet.

– Vores gennemsnit lå i 2014 på 4,8, mens det i år ligger på 6,4. I mundtlig engelsk er tallet steget fra 5,2 til 7,9 og i dansk læsning fra 4,5 til 5,6. Vores målsætning er selvfølgelig, at vi helst vil ligge stabilt, men når vi kigger på vores egne gennemsnit de sidste tre år, giver det et bedre billede af hvordan det går end et punktnedslag, siger Lone Svarre Petersen.