Hus Forbi stiger i pris

Inflation og faldende salg har fået bestyrelsen til at hæve prisen for Hus Fordi til 50 kroner. Sælgernes indtægt stiger også

Hus Forbi stiger i pris

Den nye Hus Forbi som netop nu bliver solgt af sælgerne, er steget i pris. Foto: Thomas Olsen

Foto: Thomas Olsen +45 20471567

Prisen på hjemløseavisen Hus Forbi stiger fra 30 til 50 kroner. Prisstigningen træder i kraft med øjeblikkelig virkning, og februar-avisen, der er på gaden i dag, koster altså en halvtredser.

Beslutningen er truffet af Forbis bestyrelse. En af forklaringerne er den inflation, alle har mærket det seneste års tid. Udgifterne til blandt andet trykning, el og varme er steget, og prisstignerne mærkes også af Hus Forbis sælgere, som nu kan tjene lidt ekstra, hver gang de sælger en avis. Fremover skal de ganske vist betale 25 kroner for avisen, men de tjener så også 25 kroner, når de sælger den, fortæller de selv i en pressemeddelelse.

Hus Forbi har kontor i Vanløse. Avisen tjener to formål; At være med til at skabe debat og dialog om og med hjemløse og socialt udstødte, som typisk ikke kommer til orde i medierne og at give de hjemløse sælgere mulighed for at tjene deres egne penge og have noget at stå op til. For mange er det at sælge Hus Forbi et værdigt alternativ til tiggeri eller kriminalitet, fordi de her tjener penge på lovlig vis ved at sælge et produkt – avisen – som de kan stå inde for.

Prisen på Hus Forbi blev hævet fra 20 til 30 kroner i forbindelse med en omlægning af avisens layout for tre år siden. Men det var i virkeligheden for lidt, mener Hus Forbis formand.

– Nu er vi på det niveau, vi burde have ligget, siger Simon Nielsen med henvisning til, at prisen på en hjemløseavis i mange år har ligget væsentligt højere i de andre nordiske lande.

Den største hjemløseavis i Norge, som hedder =Oslo, koster således 100 norske kroner, mens prisen på Faktum i Sverige er 80 svenske kroner. I Finland koster Iso Numero 10 euro, så i den sammenligning ligger Hus Forbi stadig i den lave ende.

gg