Virksomheder skal sikres kvalificeret arbejdskraft

En ny rekrutteringsindsats skal være med til at sikre fastholdelsen af kvalificeret arbejdskraft til virksomhederne i Kalundborg Kommune.

Virksomheder skal sikres kvalificeret arbejdskraft

Et nyt samarbejde mellem Kalundborg Kommune og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering skal sikre fremtidens arbejdskraft til virksomhederne i kommunen.

Sidste år steg antallet af nye jobs i Kalundborg Kommune med knap otte procent – svarende til 1148 nye jobs.

Samtidig er der store udvidelser på vej i industrien, mens en række uddannelser har slået rødder i kommunen.

Derfor har Kalundborg Kommune i et nyt samarbejde med Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) igangsat en udvidet indsats med fokus på at sikre den fremgang.

Sammen med interne og eksterne parter, som jobcentret, erhvervsrådet og Biotekalliancen, A-kasser, virksomheder, uddannelsesinstitutioner er hensigten med indsatsen, at den skal tiltrække, uddanne og fastholde fremtidens kvalificerede medarbejdere til virksomhederne i Kalundborg Kommune.

– Der er allerede rigtig mange gode indsatser og initiativer i gang. Med denne fælles indsats kommer vi til at styrke koordineringen af de mange forskellige initiativer. Derudover vil der allerede i foråret blive igangsat konkrete initiativer, siger Lasse Bjerregaard, der er arbejdsmarkedschef i Kalundborg Kommune.

Indsatsen skal gøre det lettere for virksomhederne og deres medarbejdere at orientere sig omkring hjælp og støtte, når det handler om at tiltrække og fastholde samtlige medarbejdere.

Det skal for eksempel ske gennem et fælles, digitalt værktøj, der er målrettet virksomheder og potentielle medarbejdere.

På Novozymes ser senior director Steen Skærbæk positivt på meddelelsen om et samarbejde på kommunalt og statsligt niveau:

– Med den store aktivitet, der er i Kalundborg, er det vigtigt for os, at der er et tæt samarbejde med Kalundborg Kommune. Vi er glade for, at der er fokus på konkret handling, der kan hjælpe med at sætte fokus på de mange karrieremuligheder, der er i Kalundborg. En fælles indgang og tæt koordinering mellem de vigtigste interessenter gør det alt andet lige nemmere for os som virksomhed, siger han.