Video: Aldersrekord for kunstnere

Lokale kunstnere fra Lyngen i Kalundborg, bogstaveligt talt i alle aldre, udstillede for 17. gang i Galleri Kalundborg Lyng på Rynkevangskolen. Dette års specialitet var en flok rekordbrydende kunstnere: Dagplejen ved Fjorden, hvis meget unge kunstnere satte deres præg på årets udstilling.

Børnene, der var mellem et halvt og tre år og fra tre legestuegrupper, havde deres egen stand, som dagplejerne Susanne Jacobsen, Lotte Pedersen og Birgit Jensen kunne fortælle de mange fremmødte om.

– Nogle af børnene var lidt forsigtige med at begynde at arbejde med farverne, mens andre ikke kunne få nok, fortæller dagplejerne.

De brugte forskellige teknikker, blandt andet med flormelis/pastauriserede æggehvider og vatpinde som pensler, trykkeposer, der gav afstand til farverne og iøvrigt resulterede i smukkefarvemønstre, toiletruller og fingerspidser.

– Jeg var en anelse betænkelig, da dagplejen henvendte sig, men så tænkte jeg, at om 15-20 år er det dem, der udstiller her, og jeg er virkelig glad for at se deres små kunstværker og imponeret over dem, sagde Hermann Hansen, formand for Kalundborg Lyng Beboerforening, der var vært ved udstillingen.

Udstillingen blev åbnet ved en tale af Susanne Uhre-Prahl, tidligere journalist ved Nordvestnyt, hvor hun har dækket udstillingen i 14 år. Hun sluttede med at håbe, at udstillerne med tiden kunne flytte ind i et stort, smukt kulturhus, der kan spejle sig mod himlen, og med Vor Frue Kirke i baggrunden.

Hermann Hansen rakte hende en kasse med tre vinflasker for hendes mangeårige journalistiske arbejde og hendes tale. Men den returnerede hun med begrundelsen, at flaskerne i virkeligheden burde gå til den hvirvelvind, der hedder Hermann Hansen. Og sådan blev det.

Resten af hallen var fyldt med allehånde kunstværker i form af malerier, tegninger, keramik, strik, taker, smykker, postkort og meget andet æstetisk, og den gode stemning blev underbygget af det lokale, livespillende band Lørdag Formiddag.