Veteran er fortsat i bolig-knibe

Foto: Per Buurgaard Christensen

Den 53-årige krigsveteran Christian Ring prøver nu igen at søge om dispensation, som – hvis han får den – betyder, at han lovligt kan bo hele året i sit sommerhus ved Bjerge.

– Jeg får nok afslag igen, for jeg ved, at muligheden for at dispensere er blokeret af et administrationsgrundlag i kommunen. Og dét bliver ikke ændret før tidligst i oktober, siger Christian Ring, der ønsker at leve i fred og ro i sommerhuset, da han har en PTSD-lidelse, som han pådrog sig som udsendt på Balkan i 1993-94.

Veteranen fortæller, at han har overvejet bare at dukke nakken og håbe, at myndighederne glemmer hans boligsituation, men dels ønsker han ordnede forhold, dels vil Christian Ring gerne slå et slag, som kan hjælpe andre veteraner i samme situation som han selv, fortæller han.

– Jeg regner ikke med, at de pudser politiet på mig, og jeg har ikke i sinde at rykke ud frivilligt, uanset hvad kommunen kommer frem til, siger veteranen.

Nordvestnyt har talt med Svend Erik Autzen (V), formand for teknisk udvalg, om Christian Rings boligsag, og Autzen oplyser, at udvalget ser på sagen på september-mødet og drøfter muligheden for at give en generel dispensation til veteraner, der kan dokumentere, at de har behov for ekstra fred og ro, som de kan finde i et sommerhus.

– Derefter skal vi se på et nyt administrationsgrundlag. Mere kan jeg ikke sige om sagen nu, fortæller udvalgsformanden. Det nuværende administrationsgrundlag giver nemlig ikke mulighed for at dispensere i »særlige tilfælde« som beskrevet i planlovens paragraf 40, stk. 2.

ur