Tyve taget med bil fuld af ipads

Politiet standsede natten til fredag to litauiske mænd på Hundige Strandvej. I bilen blev der fundet en større mængde kabler og gashåndtag fra motorbåde og speedbåde.
Politiet standsede natten til fredag to litauiske mænd på Hundige Strandvej. I bilen blev der fundet en større mængde kabler og gashåndtag fra motorbåde og speedbåde.

En tyv blev løbet op af politiet, en anden indhentet efter en biljagt mellem Kalundborg og Holbæk, mens en tredje tyv formåede at stikke af.

Tilbage står politiet med en sag med to anholdte indbrudstyve, en bil med stjålne nummerpladser og for godt 200.000 kr. stjålne ipads, computere og tablets. Det fortæller vagtchefen ved Midt og Vestsjællands Politi.

Onsdag kort før klokken 17 blev politiet kaldt ud til Rynkevangskolen i Kalundborg, hvor tre mænd var i færd med at begå indbrud. Det var et forældrepar, som skulle til møde på skolen, som opdagede tre mænd inde på skolens lærerværelse og slog alarm.

De tre mænd flygtede i en bil med stjålne nummerplader, men blev stoppet på Møllevej i Kalundborg, hvor en politipatrulje spærrede de flygtendes kørsel ved at stille patruljevognen på tværs af vejen.

Tyvene stak herefter alle i løb væk fra bilen. Den ene tyv – en 25-årig mand fra København – var ikke hurtig nok og blev løbet op af en betjent, mens det lykkedes en anden at komme tilbage til bilen og sætte den i gang, hvorefter han racede afsted.

En af politiets patruljer mødte flugtbilen på Skovvejen ved Regstrup, hvor den i fuld fart kørte i østlig retning. Politiet kørte efter bilen, hvis fører herefter overhalede flere biler trods dobbelte spærrelinjer, og som undervejs også snittede en anden trafikant.

I rundkørslen på Skovvejen ved Nr. Jernløse kørte føreren ind over en cykelsti og ind i rundkørslen, hvor han mistede herredømmet over bilen, der standsede ude på en mark. Føreren flygtede videre til fods, men politiet kunne kort efter anholde 33-årig mand uden fast bopæl i København.

I bilen fandt politiet 17 ipads, 20 tablets og 24 PC-ere stjålet, der var stjålet fra skolen i Kalundborg.

For de to anholdte – en 24-årig mand og en 33-årig mand, som begge stammer fra København – venter der torsdag en fremstilling i et grundlovsforhør. Den ene sigtes for indbruddet, mens den anden sigtes for både indbrud og kørsel uden førerret og for hensynsløs kørsel.

Politiet har i øvrigt kendskab, hvem den tredje og sidste formodede indbrudstyv er, da man i bilen fandt identitetspapirer på en 24-årig mand fra København.