Surf-festival får debut

Dansk Vandski og Wakeboard Forbund samt Surf og SUP Danmark afholder surf-festival for børn og unge søndag den 21. august fra klokken 10 til 17 i Bregninge.

Surf-festival får debut i Bregninge

Søndag den 21. august fra klokken 10 til 17 afholdes der surf-festival i Bregninge.

Foto: Privatfoto

Søndag kommer til at stå i vandsportens tegn i Bregninge, når Dansk Vandski og Wakeboard Forbund samt Surf og SUP Danmark for første gang afholder Wake og SUP festival ved Surfsøen på Amfivej 1 for børn og unge.

– Vi forventer, at mellem 25 og 30 børn og unge med deres forældre deltager. Vi lover, at det bliver en dag med fokus på vandsport og hyggelige strandaktiviteter, lyder det fra Surfsøens projektleder Morten Rejkjær Clausen.

Festivalen er det første vandsportsarrangement, som Vestsjællands Wake og Surf Klub i samarbejde med Ung Kalundborg er med til at afvikle sammen med de to idrætsforbund.

Ifølge Morten Rejkjær Clausen, er det forhåbningen, at arrangementet kan være med til at sætte yderlige fokus på både vandsport og surfkultulturen herhjemme.

– Vi ser frem til at få en masse erfaringer med at afvikle events på søen og området. Det er drømmen at udvikle events, der giver rigtigt mange mulighed for at opleve vandsport og fællesskabet i surfkulturen, siger han.

Aktiviteter på vand og land

I løbet af festivaldagen, der løber fra klokken 10 til 17, vil det være muligt at få træning på stand up paddleboard og wakeboard fra erfarne surfere, oplyser Morten Rejkjær Clausen.

For de deltagende, som ikke er på vandet, vil der også være aktiviteter på land, mens der for forældrene serveres kaffe til livemusikken, som blandt andet leveres af musiker Per Worm.

Surfsøen er et samarbejde mellem Vestsjællands Wake og Surf Klub, Amfi Vestsjælland og Ung Kalundborg.

Projektet blev indledt sidste år som et midlertidigt projekt. Men tilbage i maj i år blev den gamle grusgrav i Bregninge etableret som en permanent surfsø med muligheder for vandsport.