Stor opbakning til planer om at genåbne lukket brugs

Der var stor opbakning til et borgermøde i Rørby om en mulig genåbning af byens lukkede brugs som købmand. Initiativtagerne vil arbejde videre med projektet, og håber at kunne indkalde til et nyt borgermøde om en måneds tid.

Stor opbakning til planer om at genåbne lukket brugs
Mere end 70 deltog i et borgermøde i sognehuset i Rørby mandag aften, hvor man diskuterede mulighed for at genåbne byens lukkede brugs som købmandsbutik.

Mandag aften var en skæbneaften i Rørby. Her skulle det afgøres, om der stadig er en mulig fremtid for en dagligvarebutik i byen.

To lokale beboere, Kim Rørsø Trosbjerg og Cecilie Jedig Fleron, havde sammen indledt arbejdet med at undersøge om Dagli’ Brugsen i Rørby der lukkede i november sidste år kunne genåbnes som købmand. Makkerparret havde dog ikke lagt skjul på, at skulle de arbejde videre med projektet, så krævede det opbakning fra lokalsamfundet.

På forhånd havde Kim Rørsø Trosbjerg erklæret, at hvis de lokale borgere ikke mødte talstærkt op til et borgermøde i Rørby Sognehus mandag aften, så blev de nødt til at skrinlægge planerne. Han havde dog ikke behøvet bekymre sig.

Mere end 70 mødte op i sognehuset mandag aften, og de fremmødte var i overvældende grad poistive overfor planerne.

– Det var faktisk lidt overvældende, men også helt fantastisk at opleve en så stor opbakning. Folk var meget positive og nysgerrige for at høre vores ideer, og de kom med masser af forslag og egne ideer til projektet, fortæller han.

– De fremmødte var heller ikke skræmte overfor udsigterne til, at vi skal rejse to millioner kroner for at realisere planerne om en købmand. Selvfølgeligt er der stor forskel på hvor mange midler hver enkelt har, men langt de fleste var villige til at bidrage, fortsætter Kim Rørsø Trosbjerg.

De to millioner kroner skal dels gå til at købe den bygning, som tidligere husede brugsen på Gl. Rørbyvej, dels sætte bygningen istand og indrette den, så den igen egner sig som en butik.

– Vores næste skridt er derfor at tage kontakt til Coop, der ejer bygningen, så vi kan komme ind og besigtige den. I den forbindelse har vi brug for at finde nogle fagfolk, der kan hjælpe os med at give en professionel vurdering af bygningen, siger Kim Rørsø Trosbjerg.

Arbejdsgruppen bag projektet blev ved borgermødet forstærket med yderligere to personer, således at den nu består af i alt fire.

– Det er en god begyndelse. Vi så dog gerne, at vi fandt yderligere en to til tre stykker mere. Der er meget som skal gøres, hvis vi skal nå i mål, siger Kim Rørsø Trosbjerg.

Han håber at gruppen vil være klar til at kunne indkalde til endnu et borgermøde indenfor en måneds tid.

– Herefter skal vi have stiftet en egentlig forening, som skal stå for salg af de anparter, som skal finansiere de to millioner kroner til den nye butik, siger Kim Rørsø Trosbjerg.

– Pengene vil blive samlet ind i en lukket kasse, dedikeret til dette formål, og skulle projektet af den ene eller den anden grund løbe ud i sandet, vil de blive ført tilbage til anpartskøberne, lover han.