Skoleelev udvises – kendt skyldig i voldtægtsforsøg

En 17-årig dreng fra Kalundborg blev mandag vedRetten i Holbæk kendt skyldig i at have forsøgt at voldtage en pige fra hans skole. Forsøget var dog mislykket, da pigen satte sig til modværge og sparkede den 17-årige i skridtet. Foto: Mie Neel
En 17-årig dreng fra Kalundborg blev mandag vedRetten i Holbæk kendt skyldig i at have forsøgt at voldtage en pige fra hans skole. Forsøget var dog mislykket, da pigen satte sig til modværge og sparkede den 17-årige i skridtet. Foto: Mie Neel Mie Neel

En 17-årig dreng fra Kalundborg blev mandag idømt et år og tre måneders fængsel for et voldtægtsforsøg, begået i et grønt område nær Ulshøjvej i Kalundborg den 21. marts i år. Den 17-årige blev samtidig idømt udvisning af Danmark i 12 år.

De to unge kendte hinanden løst fra skolen, hvor de gik i parallelklasse med hinanden.

Begge havde deltaget i en fest, og på vej hjem havde de fulgtes med en gruppe af andre elever fra skolen.

På et tidspunkt var det imidlertid kun den 17-årige og pigen som var tilbage.

Parret gik over et grønt område ved Ulshøjvej. Her skulle den 17-årige ifølge anklageskriftet have skubbet pigen omkuld på jorden, have fastholdt hende og befølt hende i skridtet, mens han sagde »jeg vil kneppe dig«.

Han skulle også have forsøgt at have åbnet pigens bukser. Dette mislykkedes imidlertid, og det lykkedes i stedet for pigen at sparke den 17-årige i skridtet, hvorefter hun fik kæmpet sig fri og forlod stedet.

– Han ønskede at have sex med hende mod hendes vilje. Hvis han havde formået at åbne hendes bæltespænde, og hvis hun ikke havde sat sig til modværge og kæmpet imod kunne sagen i dag have set ganske anerledes ud, sagde anklager Anders Dohn.

Den 17-årige nægtede sig skyldig. Ifølge hans forklaring var det tværtimod pigen som havde lagt an på ham.

– På vej videre spurgte hun mig, om vi skulle kysse, men jeg havde ikke lyst. Så blev hun sur på mig og begyndte at råbe og svine mig til, forklarede den 17-årige, der sagde, han var blevet stærkt chokeret, da han hørte, at pigen havde anklaget ham for voldtægtsforsøg.

Retten troede dog mere på pigens forklaring, som dommeren beskrev som sammenhængende, sikker og troværdig, og det var en enig domsmandsret som kende den 17-årige skyldig.

Udover fængselsdommen og udvisningen skal den 17-årige betale den forurettede en erstatning på 30.000 kroner.

Den 17-årige valgte på stedet at anke dommen til Østre Landsret.