Sådan fejrer KIF’ere 90 års jubilæum

Foto: Peter Andersen

Kalundborg: Klokken var 10, da løberne strøg afsted fra start-teltet i Munkesøen og afsted på en ottetals-formet rute. Det sociale motionsløb var første punkt på programmet for KIF's – Kalundborg IF, Atletik & Motions – 90 års fødselsdag.

Og klokken var også 10 da de første receptionsgæster begyndte at ankomme til cafeteriaet i Munkesøen – hvilket slet ikke var meningen.

– Vi er kommet til at annoncere med både motionsløb og reception fra klokken 10, hvor der skulle have stået, at receptionen var fra klokken 12. Det har vi nemlig planlagt med, oplyste en lidt ærgerlig Ruth Rasmussen, der er en af de få KIF-æresmedlemmer.

– På grund af fejlen i annoncen meldte jeg mig til at tage tørnen med at sige velkommen til tidlige receptionsgæster, fortalte Ruth Rasmussen, der sammen med sin mand Helge Rasmussen er blandt de, der har været med længst – snart 40 år, sagde Ruth Rasmussen og nævnte, at de begge har deltaget i en lang, lang række af klubbens mange løb, hvor de mest kendte er Røsnæsløbet og Møllebakken Rundt.

Helge Rasmussen har op til jubilæet lagt en enorm indsats i at opdatere KIF-historien, og resultatet var lagt frem til beskuelse i cafeteriaet, og det er i øvrigt også Helge Rasmussen, der skyder KIF-løbene i gang.

KIF-rammerne i KGB-bygningen i Munkesøen er temmelig beskedne, men klubben har selv fået indrettet lokalerne, så KIF-basen virker. Lørdag blev der indtaget en masse frugt og saftevand dér, inden receptionen i cafeteriaet på etagen over.

KIF er i øvrigt sin høje alder til trods i god form, og der er næsten 500 medlemmer i dag. Klubben er især kendt for de store løb som Røsnæsløbet, Møllebakken Rundt, Kalundborg Symbiosisløbet, SiteKa-run på Novo, Dianetesløbet og DGI's Cross Cup, men der foregår andre ting i KIF-regi som outdoor-fitness om sommeren og motionsgymnastikken i Kalundborg-Hallerne med så stor deltagelse, at der måtte oprettes ekstra hold.