René Dif kom på takkebesøg

Foto: Jakob Erhardt Pedersen

Eleverne på Vinde Helsinge Friskole/Vestsjællands Idrætsefterskole fik i går besøg af et vaskeægte verdensnavn i skikkelse af Aqua-sangeren Rene Dif.

Baggrunden for besøget var, at Vinde Helsinge-eleverne tidligere på skoleåret vandt den store konkurrence Superinvestor, da de indsamlede 280.000 kr. til familier med kræftramte børn.

– René Dif er ambassadør for organisationen »Familier med kræftramte Børn«. Det var i den forbindelse, han besøgte os som en slags tak for hjælpen med indsamlingen, forklarer forstander Henrik Dahl.

Den kendte gæst indledte besøget med et foredrag for alle de store elever fra 4. til 9. klasse i friskolen og alle efterskoleeleverne.

Han fortalte om sit liv, fra han var dreng i København, hvor det ikke gik særligt godt i skolen, hvor han var lidt af en rod, og hvordan han kom ud at sejle og senere blev DJ. I midten af 90-erne startede han bandet Aqua sammen med Lene, Søren og Claus.

– Vi hørte hele historien om, hvordan Barbie Girl pludselig gjorde dem til verdensstjerner, og han kunne også fortælle eleverne, at ligegyldigt, hvad de vil her i livet, er det vigtigt, at de kæmper for det og arbejder hårdt, beretter Henrik Dahl.

Efter foredraget var der mulighed for at få autografer og tage selfier sammen med René Dif, og dagen blev også fejret med, at alle elever spiste burgere sammen med stjernen.

Om eftermiddagen besøgte han sfo'en, hvor de små elever fik lejlighed til at høre om hans liv og få taget billeder.