Red Barnet to afsked med ildsjæle med lejrbål og snobrød

Det var mange års erfaring og engagement som Red Barnet lørdag tog afsked med i baggården bad Y-Camps butik i Kordilgade i Kalundborg. Både formand Minna Skytte samt det mangeårige bestyrelsesmedlem Inge Bache takkede af.

Red Barnet to afsked med ildsjæle med lejrbål og snobrød
Foto: Mie Neel
Efter mange år som frivillige valgte Inge Bache og Minna Skytte lørdag officielt at trække sig fra bestyrelsesarbejdet i Red Barnet Kalundborg. Det blev fejret med reception i baggården bag Y-Camp på Kordilgade.

Lørdag morgen var der fyret op i bålfadet i baggården bag Y-Camps lokaler i Kordilgade i Kalundborg. Medlemmer af Red Barnet myldrede rundt mellem hinanden i deres røde trøjer, og havde travlt med at pynte op med bannere og balloner til en anderledes reception. I stedet for pindemader og kølige drinks, blev der således serveret varm suppe og snobrød lavet over bål.

Anledningen var at foreningen officielt tog afsked med to af sine helt stor ildsjæle, formand Minna Skytte samt det mangeårige bestyrelsesmedlem Inge Bache. Begge havde valgt at trække sig efter at have lagt til sammen næsten 40 år som frivillige i foreningen.

– Jeg havde ellers aldrig været sådan en som var medlem af loger eller foreninger, men jeg lod mig for 23 års siden overtale til blive frivillig i Red Barnet af Lizzy Lauridsen, der var en af de oprindelige ildsjæle bag lokalafdelingen i Kalundborg, husker Inge Bache.

Det var en anderledes reception, hvor der iblev varmet suppe og stegt snobrød over bål.

– Arbejdet i Red Barnet var meningsfyldt for mig. Jeg følte virkeligt vi var med til at gøre en forskel for børn i nød, fortsætter hun.

Cirka syv år senere gjorde Inge Bache Lizzy Lauridsen kunsten efter, da hun overbeviste Minna Skytte om at blive frivillig. De to boede tæt på hinanden, og kendte hinanden godt i forvejen, og Inge Bache mente, at Minna Skytte med hendes baggrund som lærer var et godt match med Red Barnet.

De første år de to var frivillige i Red Barnet handlede de frivilliges arbejde især om at rejse penge til at hjælpe børn i kriseområder. Der blev blandt andet holdt store fundraiser middage på Asnæsværket og Røsnæs Hotel.

– Det ændrede sig omkring 2010. Vi samlede fortsat ind til nødstedte børn i kriseområder i udlandet, men vi begyndte også i højere grad at arbejde for at hjælpe lokale børn her i Kalundborg Kommune, fortæller Minna Skytte.

Trods det kolde vejr skinnede solen fra en stort set skyfri himmel og humøret var højt i baggården.

Et af de først konkrete initiativer i denne retning, var da Red Barnet fik etableret fritidskontoen, der gav børn økonomisk støtte, så de kunne komme til fritidsaktiviteter i familier som ellers ikke ville have råd.

Senere begyndte foreningen at arrangere sommerlejre, blandt andet på skonnerten Fylla, og man lavede også den såkaldte Familieoplevelsesklub, der en gang om måneden arrangerede udflugter for lokale familier.

De seneste år har foreningen været i fremgang, fortæller Minna Skytte.

– Vores medlemstal er næsten fordoblet siden Johanne Schmidt Nielsen blev generalsekretær i 2019, fortæller hun.

De to ildsjæle har nydt tiden i Red Barnet, men ser også frem til at få mere tid til dem selv og deres nærmeste.

– Efter så mange år, er det rart at kunne slippe ansvaret, siger Inge Bache.

– Vi føler at det er det rigtige tidspunkt. Vi har i dag en bestyrelse bestående af seks yngre mennesker. Vi overlader foreningen i gode trygge hænder, tilføjer Minna Skytte.