Red andres liv med Dinalarm

Foto: Per Buurgaard Christensen, Jan Holm

En genvej til at redde livet eller stoppe kriminalitet, der er i gang, er den nye, gratis app, Dinalarm. Det skriver Nordvestnyt onsdag.

Med et tryk på to knapper kan man samtidigt tilkalde hjælp fra andre brugere af Dinalarm inden for to km afstand og alarmere via 112.

Det er tanken, at flest muligt vil hente den gratis app, der er som skræddersyet til Hjertestarter-appen, der i forvejen findes som app.

I »den anden ende« af en alarmering vil der være op til 100 mennesker/brugere inden for to km, som modtager alarmen og kan reagere på den.

Med Dinalarm kan man forkorte tiden, der går, til hjælpen når frem.

– Ideen er, at civile kan nå at hjælpe, inden ambulancen kommer frem, siger Jørgen Junge, der sammen med sine to tidligere kolleger fra politiet i Kalundborg, Peter Ebdrup og Carsten Frederiksen, har skabt firmaet Stoptyve.com.

F.eks. er der brug for flere mennesker ved en hjertelungeredning.

Optimalt er, at to giver hjertemassage og kunstigt åndedræt, nogen hentet en hjertestarter, og nogen går ud til vejen og viser ambulancen op vej.

– Jo flere, der bruger Dinalarm, desto flere kan træde til og hjælpe i sådan en situation, siger Peter Ebdrup.

Han påpeger dog, at man ikke skal gribe ind i kriminmal aktivitet som indbrud, men at politiet altid er glad for vidner.

Når man henter appen i Appstore eller Google Play, logger man sig ind, og så får man »automatisk« sendt et nødråb ud til de første 100 inden for to km afstand.

Appen bruges både til at tilkalde hjælp og til at bliver alarmeret, så man kan hjælpe andre.

alarmsignalet kommer også med en gps-koordinat på et kort, så man nemt kan finde frem.

– Vi har oprindeligt udviklet værktøjet som et supplement til vores tyverisikring for, at man kan tilkalde hjæl i en fart, hvis man har indbrud derhjemme, siger Carsten Frederiksen.

Dinalarm samarbejder også med organisationen »Kunsten at redde liv«, der skaffer sponsorer til foreninger, som ønsker at få en hjertestarter.

Læs mere i Nordvestnyt onsdag.