Praktikant på opgave

Monique Aaby er for tiden i erhvervspraktik hos Mega i Høng Centret. Har er hun blevet sat til at undersøge en lang række forhold, man skal vide noget om, når man sælger tøj. Foto: Charlotte Koefoed

Da Monique Aaby gik i 10. klasse, var hun i praktik en uge hos Mega i Høng Centret. Det var hun ret glad for, så nu, hvor hun går i 2. HF på Slagelse Gymnasium, og har et par dages erhvervspraktik at gøre godt med, valgte hun igen at søge om at komme til Mega.

– Det er vi rigtig glade for og i den anledning har jeg givet Monique en række opgaver, som relaterer sig til de ting, man skal vide, når man står i en tøjbutik. Jeg har lavet en lang række spørgsmål, som Monique er i fuld gang med at besvare, fortæller Alessandra Wölm fra Mega.

Praktikant Monique Aaby og Alessandra Wölm fra Mega undersøger hvad de små vaskemærker indeholder af informationer. Foto: Charlotte Koefoed
Praktikant Monique Aaby og Alessandra Wölm fra Mega undersøger hvad de små vaskemærker indeholder af informationer. Foto: Charlotte Koefoed

Må tøjet stryges og hvad betyder Brexit?

En af de ting, som 18-årige Monique Aaby, der bor i Ruds Vedby, skal finde ud af, er for eksempel vaskemærkerne, som sidder i tøjet. Hvad betyder alle de symboler, der er på den lille etikette, der er syet fast i tøjet?

– Denne her bluse fra Tippy er for eksempel i bomuld, den må vaskes ved max 30 grader, den må stryges, men tørretumbling, blegning og rens, kan blusen ikke tåle, fortæller Monique Aaby.

Hun er også i gang med at undersøge, hvilken effekt Brexit har på de danske butikker. Mange af de varer, man finder i Mega er nemlig en tur forbi England, og på grund af Brexit og manglen på chauffører, kan det betyder varemangel og forsinkelser på levering.