Populært ishus åbner 1. april

Sommer: Efter tre sæsoner har Dea Madsen forpagtet Fredskovens Ishus på Osvejen, Bjerge Strand, til 65-årige Steen Bojko. Han har sat strøm til såvel frysere, kølediske og køleskabe, for sæsonen begynder lørdag den 1. april.

Populært ishus åbner 1. april

Steen Bojko har forpagtet Fredskovens Ishus på Osvejen, Bjerge Strand, i to år. Sæsonen begynder 1. april.

Foto: Charlotte Koefoed

Det er ikke til at se det på vejret, men sommerhusgæsterne begynder lige så stille at at trille mod strandområderne og lukke sollyset ind i deres sommerhuse.

Det samme sker i Fredskovens Ishus, der har fået ny forpagter.

Steen Bojko har forpagtet Fredskovens Ishus på Osvejen, Bjerge Strand, i to år. Sæsonen begynder 1. april. Foto: Charlotte Koefoed

– Jeg kunne sagtens gå på efterløn, men jeg har mere lyst til at arbejde, siger Steen Bojko med et grin. Han låser op i Fredskovens Ishus og viser rundt.

Han havde godt set, at Dea Madsen, der også har et ishus ved Stillinge Strand, havde sat begge til salg, men et køb var han ikke interesseret i.

Efter et stykke tid henvendte han sig for at høre, om der var mulighed for at forpagte stedet.

– Vi blev enige og foreløbig har jeg forpagtet stedet i to år. Så må vi se, hvad der sker derefter, fortæller Steen Bojko.

Mere mad

Ishuset, som i mange år var ejet af Kalundborg Kommune, har plads til omkring 80 gæster ude og selv om der er fokus på is, kommer der, med Steen Bojko bag disken, mere fokus på mad.

– Jeg er udlært kok og har haft mange forskellige steder, senest Tårnborg Forsamlingshus, så jeg vil satse lidt mere på mad. For eksempel husets hjemmelavede burgere og så laver jeg dagens ret torsdag, fredag og lørdag. Plus alle de gængse grill-retter, siger Steen Bojko.

Sæsonen begynder lørdag den 1. april. Frem til juni er der åbent alle ugens dage undtagen mandag og tirsdag. Juni, juli og august er der åbnet hver dag. Så drosles der lidt ned igen, før sæsonen slutter 1. oktober. Er vejret godt i skolernes efterårsferie, holdes der også åbent der.

Der er plads til omkring 80 gæster ved Fredskovens Ishus. Der er også en legeplads, hvor børnene kan tumle.