Penge til to bålhytter og en flydebro

Friluftsrådet uddeler penge fra puljen Udlodningsmidler til Friluftsliv, og tre projekter i Kalundborg Kommune er blandt modtagerne.

Penge til to bålhytter og en flydebro

Friluftsrådet har givet penge til tre projekter i Kalundborg Kommune - to i Sæby og ét på Røsnæs.

Foto: Adam Grønne

Der er penge til tre projekter i Kalundborg Kommune – to i Sæby og ét på Røsnæs – i Friluftsrådets uddeling af penge fra puljen Udlodningsmidler til Friluftsliv.

Projekterne skal skabe bedre fysiske rammer for friluftsliv, bedre muligheder for vand-friluftsliv og fremme børn og unges friluftsliv.

Friskolen på Røsnæs får 69.900 kr. i tilskud til en bålhytte, der skal være base for udeundervisning og friluftsliv året rundt.

Der sendes to gange 50.000 kr. til Sæby. Pengene skal gå til etablering af en flydebro i en nyetableret sø, der skal gøre det muligt for børn og unge at opleve og undersøge søens dyr og planter, og til en bålhytte i en ny klimaskov, som samlingssted for friluftsaktiviteter. Her er målgruppen lokale borgere, skole, dagtilbud.

Børn ud i det fri

Friluftsrådet har i denne uddeling givet i alt 3,7 mio. kr. til 35 projekter i Region Sjælland og på landsplan 22,3 mio. kr. til 201 projekter.

Mange af projekterne sigter mod at gøre natur og friluftsliv til en større del af børn hverdag, og det glæder Friluftsrådets direktør, Winni Grosbøll.

– Naturoplevelser og friluftsaktiviteter bør være en del af alle børns hverdag, men det er desværre langt fra tilfældet i dag. Derfor er vi rigtig glade for at kunne støtte så mange gode projekter, der styrker børnenes muligheder for at komme ud i det fri. Naturen kan blandt andet give børn og unge en mental balance og ro, som de kan nyde godt af hele livet, siger Winni Grosbøll.