Omfartsvej får sin stikvej

Foto: Ole Brandt
Den nye omfartsvej blev indviet i juli sidste år under betydelig lokal bevågenhed, og den blev straks taget i brug. Nu gælder det den sidevej/stikvej, der skal betjene K-Salat og de fire udstykninger i et lille erhversvområde ved Parallelvej.
Den nye omfartsvej blev indviet i juli sidste år under betydelig lokal bevågenhed, og den blev straks taget i brug. Nu gælder det den sidevej/stikvej, der skal betjene K-Salat og de fire udstykninger i et lille erhversvområde ved Parallelvej. Fotograf : Anders Ole Olsen / Sjaellandske Medier.

Godt et år efter, at omfartsvejen (Parallelvej) syd om Havnsø blev indviet, varmer Kalundborg Kommune nu op til, at vejprojektet bliver gjort færdigt.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt.

Det handler om den stikvej (adgangsvej) til Havnsøs dominerende virksomhed, K-Salat, som har spøgt, siden det daværende teknik- og miljøudvalg i Kalundborg Kommune i 2011 besluttede, at det lille stykke vej skulle anlægges som en sidevej til Parallelvej.

Fidusen var og er, at havnsøborgerne slipper for tung trafik gennem byen til og fra salatfabrikken på Havnevej.

Men vejprojektet løb ind i store ekstraomkostninger, fordi projektet helt bogstavligt hvilede på blød bund. Så pengene, alt i alt i omegnen af 7,5 millioner kroner, rakte ikke til stikvejen til K-Salat, som i øvrigt undervejs var forsvundet ud af projektet.

Parallelvejs forlængelse til Havnsøvej blev indviet officielt 11. juli 2014. Borgmester Martin Damm (V) klippede det røde bånd over.

Efterfølgende kom vejen til K-Salat med i kommunalbestyrelsens aftale om budget 2015 med helt nøjagtigt 1.050.000 kr.

Det er de penge, som nu er på vej til at blive givet fri.