Nyt kultur-råd trækker i arbejdstøjet

Foto: Per Christensen
Per Goosmann stiller op for Ny Alliance        Foto: Per Christensen
Per Goosmann stiller op for Ny Alliance Foto: Per Christensen Per Buurgaard Christensen

Per-Henrik Goosmann, kommunikationsrådgiver og vinimportør fra Ubby, blev torsdag aften på den stiftende generalforsamling i Kalundborg Hallerne, valgt som formand for det nye Kulturelt Samråd i Kalundborg.

Et nyt talerør, en frontkæmper for det samlede kulturliv i Kalundborg, og en sparringspartner for kultur- og fritidsudvalget, der har taget initiativ til etableringen af samrådet.

– Vi har fået en virkelig god bestyrelse, som har energi og lyst til at arbejde med synliggørelsen af Kalundborgs kulturliv og med at skabe en fælles forståelse for, at vi faktisk godt kan i Kalundborg, siger den nyvalgte formand.

– Og vi har fået en solid håndsrækning fra kommunen, kulturudvalgsformand Ole Glahn og kulturchef Jane Hald, om at man gerne vil samarbejde med os og også være med til at sætte skub i tingene, så vi har gode forudsætninger for at skabe et godt resultat, mener Per-Henrik Goosmann.

Én af samrådets idéer er, at arrangere en kultur-messe, hvor alle kultur-aktører i kommunen får mulighed for at præsentere, hvad de kan og vil. Sådan en messe vil kunne være med til at trække folk til Kalundborg, mener formanden.

– Vi vil rigtigt gerne signalere, at vi er et åbent råd, som er klar til at lytte og reagere på henvendelser fra borgerne. Vi er åbent for alle, også for andre kulturer og kulturelle interesser. Hvad skal der til for at skabe et endnu stærkere kulturliv i Kalundborg og en stærk selvopfattelse af, at vi har et velfungerende kulturliv? Det vil vi arbejde med nu, siger den nyvalgte formand.